У Полтаві демонтували пам’ятники Пушкіну і Ватутіну

У Полтаві демонтували пам’ятники Пушкіну і Ватутіну

27 Липня 2023
735
27 Липня 2023
12:15

У Полтаві демонтували пам’ятники Пушкіну і Ватутіну

735
Демонтаж погруддя імперського поета збігся в часі з набуттям чинності закону про деколонізацію.
У Полтаві демонтували пам’ятники Пушкіну і Ватутіну
У Полтаві демонтували пам’ятники Пушкіну і Ватутіну

27 липня вранці у Полтаві працівники комунального підприємства почали виконання рішення виконкому про демонтаж пам’ятників радянським генералам Миколі Ватутіну, Олексію Зигіну та поету Олександру Пушкіну. Про це повідомляє місцеве видання «Полтавщина».

Спочатку демонтували пам'ятник Ватутіну, а потім погруддя Пушкіна, яке було встановлене у 1987 році, до 150-річчя з дня смерті поета.

Запланований демонтаж пам’ятника Олексію Зигіну відбудеться пізніше, через вагу пам’ятника та складність робіт. 

Попередньо відомо, що погруддя Пушкіна передадуть до Полтавського краєзнавчого музею, а Зигіна та Ватутіна — відправлять до «Парку радянського періоду» на Сумщині. 

Читайте також:

27 липня набув чинності закон про деколонізацію. Згідно з ним, зокрема, забороняється виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки російської імперської політики в Україні. Символікою російської імперської політики визнано зображення, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи, присвячені особам, «які публічно, у тому числі в медіа, у літературних та інших мистецьких творах, підтримували, глорифікували або виправдовували російську імперську політику, закликали до русифікації чи українофобії».

За даними Національного інституту пам’яті, за останній рік в Україні демонтували щонайменше 34 памʼятники Пушкіну.

Фото Миколи Лисогора, «Полтавщина»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
735
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду