В Ужгороді демонтували пам'ятник «радянським визволителям»

В Ужгороді демонтували пам'ятник «радянським визволителям»

9 Листопада 2022
836
9 Листопада 2022
15:40

В Ужгороді демонтували пам'ятник «радянським визволителям»

836
На його місці можуть поставити пам'ятник закарпатській 128-ій бригаді.
В Ужгороді демонтували пам'ятник «радянським визволителям»
В Ужгороді демонтували пам'ятник «радянським визволителям»

В Ужгороді демонтували пам’ятник «радянським визволителям». Про це повідомила Закарпатська обласна державна адміністрація у Facebook.

«Пам'ятник "визволителям" в Ужгороді біля українсько-словацького кордону...ВСЕ!» — написали в адміністрації.

Голова обласної адміністрації Віктор Микита повідомив, що на місці радянського пережитку може з'явитися пам'ятник на честь українських героїв — закарпатських штурмовиків 128-ої бригади.

За словами Микити, профільний департамент ОВА вже отримав завдання зібрати групу експертів, представників громадянського суспільства, сімей військових та інших для напрацювання концепту. 

Монумент солдата з прапором в одній руці і автоматом в іншій має назву «Україна — визволителям». Він був встановлений в Ужгороді на вулиці Собранецькій поблизу КПП «Ужгород» на держкордоні України та Словаччини у 1970 році. Висота монумента становить 11 метрів, вага — 19 тонн.

У жовтні Микита повідомив, що величезний монумент має ознаки аварійності і «несе реальну загрозу життю й здоров’ю людей, які перебувають у черзі для перетину державного кордону».

Для його обстеження створили спеціальну комісію. Вона встановила, що пам’ятник аварійний і потребує невідкладного демонтажу й переміщення на зберігання у визначене місце.

Тоді ж повідомлялося, що відповідні служби отримали завдання підготуватися до демонтажу монумента.

Нагадаємо, нещодавно експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму підготувала загальні рекомендації щодо подолання наслідків русифікації та тоталітаризму в Україні.

Фото: Віктор Микита / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
836
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду