У Києві закликали демонтувати пам’ятник Пушкіну

У Києві закликали демонтувати пам’ятник Пушкіну

24 Жовтня 2023
664
24 Жовтня 2023
15:20

У Києві закликали демонтувати пам’ятник Пушкіну

664
Активісти просять уряд ухвалити рішення, яке дозволить демонтувати пам’ятники Пушкіну та іншим російським діячам.
У Києві закликали демонтувати пам’ятник Пушкіну
У Києві закликали демонтувати пам’ятник Пушкіну

Представники благодійного фонду «Солом’янські котики» закликали «демаскувати» ворожу культуру. Вони опублікували у вівторок, 24 жовтня, у соцмережах фото пам’ятника російському поету Олександру Пушкіну в київському парку імені Івана Багряного (колишній парк Пушкіна), вкритого «демаскувальною» сіткою.

«Неподалік нашого хабу, в парку ім. Багряного, досі стоїть памʼятник пушкіну — клеймо окупаційної російської культури. Ми повісили демаскувальну сітку на пам'ятник пушкіну для того, щоб нагадати суспільству та владі, що символи російського імперіалізму досі спокійно стоять у наших містах і процес дерусифікації має відбуватися активніше», — йдеться у повідомленні.

Пам’ятник накритий яскравою різнобарвною сіткою для привернення уваги.

Пам'ятник Пушкіну в Києві

БФ «Солом’янські котики» також закликав Кабінет Міністрів України ухвалити рішення, яке дозволить демонтувати пам’ятники Пушкіну, Щорсу та іншим російським діячам.
Активісти також пропонують долучатись до флешмобу з гештегом #демаскуй, публікуючи фото чи відео того, що потрібно демонтувати.

Нагадаємо, у 2015 році Верховна Рада ухвалила низку законів, які стосуються декомунізації та державної політики пам’яті.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що в Києві демонтували пам’ятник радянському письменнику Миколі Островському, а також радянську символіку та прибрали анотаційну дошку російською мовою з обеліска «Місто-герой Київ» на Галицькій площі (колишній площі Перемоги).

Міська влада Дніпра відмовилась позбавляти колишнього генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва звання почесного громадянина міста.

Український інститут національної памʼяті підготував перелік назв населених пунктів, які містять символіку російської імперської політики відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Фото: Солом’янські котики / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
664
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду