У Краматорську демонтували пам'ятник Пушкіну

У Краматорську демонтували пам'ятник Пушкіну

30 Грудня 2022
1221
30 Грудня 2022
19:18

У Краматорську демонтували пам'ятник Пушкіну

1221
Погруддя тимчасово зберігатиметься на території одного з комунальних підприємств міста.
У Краматорську демонтували пам'ятник Пушкіну
У Краматорську демонтували пам'ятник Пушкіну

У Краматорську демонтували пам'ятник російському поету Олександрові Пушкіну. Про це 30 грудня повідомив у фейсбуці міський голова Олександр Гончаренко.

«Тут місце для своїх героїв, своєї культури та історії. Це не боротьба з пам’ятниками, це боротьба України за життя. Українське — в Україні», — написав Гончаренко у фейсбуці.

У коментарі Суспільному Гончаренко заявив, що пам’ятник демонтували, аби не переходити у новий рік із символом країни-агресора: «Треба, щоб усі ці пам'ятки — наслідки ворожої спадщини, лишилися у минулому, а у Новий рік не треба переходити із символами держави-агресора».

Гончаренко додав, що на демонтаж витратили з місцевого бюджету дві-три тисячі гривень. Погруддя тимчасово зберігатиметься на території одного з комунальних підприємств міста. Після Нового року вирішуватиметься його подальша доля.

«Може продамо, як пам'ятник Леніну цьогоріч — він зберігався протягом семи років на базі одного з комунальних підприємств, може залишимо. Після Перемоги вирішимо», — каже Гончаренко.

28 грудня в Одесі демонтували пам'ятники російській імператриці Катерині ІІ та російському воєначальнику Олександру Суворову. Обидва пам'ятники передадуть на зберігання до Одеського художнього музею.

У 2022 році Мінкульт та Український інститут національної пам'яті створили Раду з питань дерусифікації та декомунізації, яка зокрема координуватиме процеси демонтажу пам'ятників. До складу Ради увійшли письменники, культурні діячі, видавці та історики.

У червні МКІП опублікувало роз'яснення  щодо дерусифікації, декомунізації та деколонізації та ключову інформацію щодо законодавчих рамок відповідних процесів.

Фото: Олександр Гончаренко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1221
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду