Київський музей Олександра Пушкіна змінив свою назву

Київський музей Олександра Пушкіна змінив свою назву

2 Березня 2022
2139
2 Березня 2022
19:47

Київський музей Олександра Пушкіна змінив свою назву

2139
Робочою назвою музею наразі затверджено «Музей побуту Києва першої половини ХІХ століття».
Київський музей Олександра Пушкіна змінив свою назву
Київський музей Олександра Пушкіна змінив свою назву

Київський музей Олександра Пушкіна (філія Музею історії міста Києва) припиняє своє існування під цією назвою. Музей наголосив, що пишається своєю колекцією та вдячний усім, хто в різні часи сприяв її поповненню.

Однак у фондах філії міститься чимало інших експонатів, які репрезентують життя та побут міста Києва першої половини ХІХ століття.

«Сьогодні, у ці дні кривавої російської війни проти України, колектив Музею зосереджений на збереженні культурної спадщини. І у цей складний час ми змушені оприлюднити наші напрацювання завчасно. Музей історії міста Києва упродовж тривалого часу перебуває на важливову етапі трансформацій. Ми вже давно розпочали роботу над зміною назви Київського музею О.С.Пушкіна та створенням нової концепції експозиції, які більш влучно представлять зміст колекції цього музею. І нині вважаємо доречним повідомити про це громадськість. Відповідно до наказу робочою назвою філії Музею історії міста Києва затверджено: «Музей побуту Києва першої половини ХІХ століття», – говориться в повідомленні.

Музейники додали, що після української перемоги та відновлення українських державних кордонів на усіх киян і гостей міста чекатиме оновлений музей, який розповідатиме про цікавий та важливий етап нашої історії.

28 лютого Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки  змінив назву й відтепер називатиметься Національним академічним драматичним театром імені Лесі Українки.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаку російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Світова спільнота запровадила санкції проти країни-агресора, відключивши низку банків Росії від SWIFT, заморозивши велику частину активів Центробанку РФ, запровадивши персональні санкції проти Путіна та інших російських керманичів. Також провідні країни Заходу закрили небо для літаків Росії.

Колаж: Музей Києва. Museum of Kyiv/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2139
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду