Режисера Ігоря Іванька відзначили Премією імені Фелікса Соболєва

Режисера Ігоря Іванька відзначили Премією імені Фелікса Соболєва

8 Листопада 2023
630
8 Листопада 2023
17:46

Режисера Ігоря Іванька відзначили Премією імені Фелікса Соболєва

630
Цю премію присуджують за значний внесок у розвиток наукового та документального кіно, вагомі досягнення в неігровому кіно.
Режисера Ігоря Іванька відзначили Премією імені Фелікса Соболєва
Режисера Ігоря Іванька відзначили Премією імені Фелікса Соболєва

Лауреатом цьогорічної Премії імені Фелікса Соболєва став режисер Ігор Іванько. Про це йдеться у фейсбук-дописі кінооператора, голови Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергія Борденюка.

«Дуже скромне вручення Премії імені Фелікса Соболєва від НСКУ без пафосу і зайвих слів. Ігор Іванько — цьогорічний лауреат за фільм “Крихка пам'ять”», — йдеться в дописі.

Режисер Ігор Іванько

У своєму повідомленні НСКУ інформує, що вручення Диплома про нагородження Премією імені Фелікса Соболєва відбулось у столичному Будинку кіно, передував цьому показ стрічки Ігоря Іванька «Крихка пам'ять».

Читайте також:

Робота над стрічкою «Крихка пам’ять» тривала п’ять років.

У ній кінорежисер Ігор Іванько розповів історію свого діда, який тривалий час фільмував на Одеській кіностудії. Свого часу стрічки кінооператора Леоніда Бурлаки були популярними. Зараз вони забуваються, а сам кінематографіст втрачає пам’ять. Збереженням доробку дідуся починає займатися його онук.

«Історія про те, як випадково знайшовши архів діда, що страждає на хворобу Альцгеймера, Ігор починає збирати все, що було пов’язане з дідовим життям, поки дід ще пам’ятає його», — йшлося в заявці проєкту.

Прем’єра фільму відбулась на Краківському міжнародному кінофестивалі у 2022 році. Цього року стрічка здобула головний приз студентського журі Docudays UA.

Премію імені Фелікса Соболєва присуджують за значний внесок у розвиток наукового та документального кіно, вагомі досягнення в неігровому кіно

Авторка фото: Валерія Нехводюк

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
630
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду