detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
08.11.2023 17:46
Режисера Ігоря Іванька відзначили Премією імені Фелікса Соболєва
Режисера Ігоря Іванька відзначили Премією імені Фелікса Соболєва
Цю премію присуджують за значний внесок у розвиток наукового та документального кіно, вагомі досягнення в неігровому кіно.

Лауреатом цьогорічної Премії імені Фелікса Соболєва став режисер Ігор Іванько. Про це йдеться у фейсбук-дописі кінооператора, голови Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергія Борденюка.

«Дуже скромне вручення Премії імені Фелікса Соболєва від НСКУ без пафосу і зайвих слів. Ігор Іванько — цьогорічний лауреат за фільм “Крихка пам'ять”», — йдеться в дописі.

Режисер Ігор Іванько

У своєму повідомленні НСКУ інформує, що вручення Диплома про нагородження Премією імені Фелікса Соболєва відбулось у столичному Будинку кіно, передував цьому показ стрічки Ігоря Іванька «Крихка пам'ять».

Читайте також:

Робота над стрічкою «Крихка пам’ять» тривала п’ять років.

У ній кінорежисер Ігор Іванько розповів історію свого діда, який тривалий час фільмував на Одеській кіностудії. Свого часу стрічки кінооператора Леоніда Бурлаки були популярними. Зараз вони забуваються, а сам кінематографіст втрачає пам’ять. Збереженням доробку дідуся починає займатися його онук.

«Історія про те, як випадково знайшовши архів діда, що страждає на хворобу Альцгеймера, Ігор починає збирати все, що було пов’язане з дідовим життям, поки дід ще пам’ятає його», — йшлося в заявці проєкту.

Прем’єра фільму відбулась на Краківському міжнародному кінофестивалі у 2022 році. Цього року стрічка здобула головний приз студентського журі Docudays UA.

Премію імені Фелікса Соболєва присуджують за значний внесок у розвиток наукового та документального кіно, вагомі досягнення в неігровому кіно

Авторка фото: Валерія Нехводюк

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY