Альбом Джамали Qirim ввійшов до лонгліста премії Grammy

Альбом Джамали Qirim ввійшов до лонгліста премії Grammy

12 Листопада 2023
858
12 Листопада 2023
10:58

Альбом Джамали Qirim ввійшов до лонгліста премії Grammy

858
Артистка змагатиметься за нагороду в категорії Best Global Music Album.
Альбом Джамали Qirim ввійшов до лонгліста премії Grammy
Альбом Джамали Qirim ввійшов до лонгліста премії Grammy

Альбом Qirim української співачки кримськотатарського походження Джамали включили до лонгліста премії Grammy в категорії Best Global Music Album, повідомило Представництво Президента України в АР Крим.

«Дуже важливо, що культурна та історична спадщина корінних народів України стає відомою для міжнародної аудиторії, особливо в такий важкий для України час. Попадання Джамали у лонглист Grammy є свідченням того, що музика та культура загалом слугують прояву ідентичності та привернення уваги світу до кримськотатарської культури», — йдеться в повідомленні.

Про номінування в категорії Best Global Music Album написала й сама артистка.

«Бути почутою з-поміж індійської та латиноамериканської музики, яка щороку забирає нагороди, це вже багато», — прокоментувала Джамала.

View this post on Instagram

A post shared by Jamala (@jamalajaaa)

Серед номінантів у цій категорії до фінального списку також ввійшли співачка Susana Baca (Epifanías), виконавці Burna Boy (I Told Them...) і Davido (Timeless), а також гурти Bokanté (History) та Shakti (This Moment).

Співачка SZA цьогоріч має дев'ять номінацій, Тейлор Свіфт, Біллі Айліш та Майлі Сайрус — по шість. Олівія Родріго та група Boygenius представлені у шести категоріях. Співачка Вікторія Моне має сім номінацій, зокрема в категорії «Запис року» за пісню On My Mama.

На найкращий запис року та найкращу пісню претендує пісня What Was I Made For? Біллі Айліш з фільму «Барбі».

Повний список номінантів можна подивитися тут.

66-та церемонія нагородження Grammy відбудеться 4 лютого 2024 року в Лос-Анджелесі, на стадіоні Crypto.com Arena (раніше — «Стейплс-центр»).

Нагадаємо, на цьогорічній музичній премії Muzvar-2023 Джамала отримала відзнаку за альбом Qirim у категорії «Музичний диджитал-спадок». 

Фото: Джамала/інстаграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
858
Читайте також
05.02.2024 10:33
Роман Мельник
«Детектор медіа»
2 290
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду