У Варшаві назвали переможців UKRAINA! Festiwal Filmowy (ПОВНИЙ СПИСОК)

У Варшаві назвали переможців UKRAINA! Festiwal Filmowy (ПОВНИЙ СПИСОК)

27 Жовтня 2023
507
27 Жовтня 2023
11:38

У Варшаві назвали переможців UKRAINA! Festiwal Filmowy (ПОВНИЙ СПИСОК)

507
Журі окремо відзначило операторську роботу Володимира Усика (фільм «Ла Палісіада») і акторську гру Владислава Балюка («Я і Фелікс»).
У Варшаві назвали переможців UKRAINA! Festiwal Filmowy (ПОВНИЙ СПИСОК)
У Варшаві назвали переможців UKRAINA! Festiwal Filmowy (ПОВНИЙ СПИСОК)

У Варшаві завершився UKRAINA! Festiwal Filmowy, на якому цьогоріч було представлено понад 60 українських фільмів, знятих останніми роками. Про це повідомив Український інститут, який уже вп’яте співпрацює з польським кінофестивалем.

24 жовтня відбулася церемонія нагородження переможців фестивалю:

Найкращий повнометражний фільм — «Ла Палісіада», режисер Філіп Сотниченко (переможець proMOTION 2023).

Також журі оцінило спеціальною відзнакою операторську роботу Володимира Усика.

Найкращий документальний фільм — «Звідки куди», режисер Мачек Хамела.

Прем’єра «Звідки куди» відбулась на цьогорічному Одеському міжнародному кінофестивалі. Там стрічка також здобула нагороду в номінації «Найкращий документальний фільм». На рахунку творчої групи фільму є також дві нагороди Варшавського міжнародного кінофестивалю Planete Doc Review, зокрема за найкращий польський фільм, а також відзнака від Шеффілдського міжнародного фестивалю документальних фільмів.

Найкращий короткометражний фільм — «День вчителя», режисер Олексій Пасічник.

У 2022 році стрічка «День вчителя» отримала Спеціальну відзнаку міжнародного кінофестивалю Kharkiv MeetDocs. «“День вчителя”. Олексій Пасічник від незалежного кінематографіста, оператора, режисера, монтажера, моушен-дизайнера, організатора щосуботніх показів українського короткого метру в Одеському музеї західного та східного мистецтва “Кіно в музеї“ Артура Садовнікова за “добротний сценарій та бадьорі повороти сюжету”», — прокоментувало своє рішення журі фестивалю.

Найкращі акторки — Ірма Вітовська (фільм «Королі репу» режисера Мирослава Латика), Карина Химчук (фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової).

Приз глядацьких симпатій — «Люксембург, Люксембург», режисер Антоніо Лукіч.

Нагадаємо, світова прем’єра фільму Антоніо Лукіча відбулась торік на Венеційському міжнародному кінофестивалі. Українську прем’єру провели у квітні в смт Близнюки на Харківщині, де народились виконавці головних ролей у фільмі — брати Раміл та Аміл Насірови.

Спеціальна відзнака — «Я і Фелікс», режисерка Ірина Цілик. Також журі відзначило акторську гру Владислава Балюка.

У липні цього року фільм Ірини Цілик нагородили спеціальною відзнакою на італійському кінофестивалі Giffoni в категорії «Generator +16». Стрічка отримала приз The CGS Award (Social-cultural Cineclubs for Young People) — Percorsi Creativi 2023.

До грудня покази UKRAINA! Festiwal Filmowy відбудуться ще в інших польських містах, зокрема у Вроцлаві, Кракові, Познані, Ґданську, Гливицях та інших.

Фото: UKRAINA! Festiwal Filmowy / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
507
Читайте також
20.10.2023 17:05
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
1 093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду