У Києві в листопаді відбудеться фестиваль-огляд «Нове німецьке кіно»

У Києві в листопаді відбудеться фестиваль-огляд «Нове німецьке кіно»

21 Жовтня 2023
544
21 Жовтня 2023
10:20

У Києві в листопаді відбудеться фестиваль-огляд «Нове німецьке кіно»

544
Переглянути програму заходу можна буде також в Одесі, Львові, Чернівцях і Харкові.
У Києві в листопаді відбудеться фестиваль-огляд «Нове німецьке кіно»
У Києві в листопаді відбудеться фестиваль-огляд «Нове німецьке кіно»

На річницю падіння Берлінського муру, 9 листопада, в київському кінотеатрі «Жовтень» стартує 29-й фестиваль «Нове німецьке кіно», який триватиме до 14 листопада. Глядачі побачать добірку знакових прем'єр і головних хітів німецького кінематографу. Про це повідомила пресслужба кінокомпанії «Артхаус Трафік». 

Згодом також стануть відомі дати показів у Львові, Одесі, Чернівцях і Харкові. 

Фільмом-відкриттям фестивалю стане романтична комедія «Полум’яне небо» режисера Крістіана Петцольда, відомого за стрічками «Ундіна» й «Транзит». Сюжет розгортається навколо молодого письменника, який рушає пожити в будинку на березі моря, щоб зосередитися на своїй книзі. Однак чарівна сусідка й несподівані зустрічі відволікають його від роботи. Коли неподалік спалахує лісова пожежа, головні герої опиняються у пастці полум’я та починають зближуватися.

На цьогорічному Берлінале картина здобула «Срібного ведмедя», а на Одеському кінофестивалі, де пройшла українська прем’єра, — Спеціальну відзнаку журі міжнародного конкурсу. 

Кадр з фільму «Полум'яне небо»

Драма «Ідеальні дні» — нова робота знаменитого Віма Вендерса, триразового номінанта на «Оскар», володаря «Золотої пальмової гілки» Канн, «Золотого лева» Венеції та Премії BAFTA. Головний герой стрічки — прибиральник туалетів у Токіо. Він задоволений простим життям: дотримується структурованого розпорядку, а вільний час присвячує своїй пристрасті — слуханню рок-музики, читанню книг та вирощуванню дерев. Виконавця головної ролі Кодзі Якусьо визнали найкращим актором на Каннському кінофестивалі.

Кадр з фільму «Ідеальні дні»

На фестивалі також можна буде переглянути одну з головних німецьких кіноподій року — драму «Учительська» режисера Ількера Чатака, яку висунули на здобуття премії «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм». Картина здобула дві відзнаки на Берлінале, а пізніше отримала ще п'ять нагород Німецької кінопремії. Фільм розповідає про вчительку-ідеалістку, яка намагається розплутати справу про крадіжку в школі. Одна драматична подія перетворюється на психологічну війну, а сама жінка опиняється між своїми ідеалами та шкільною системою, де наслідки її дій загрожують зламати її саму. Втілила головну героїню Леоні Бенеш — зірка серіалів «Вавилон-Берлін» і «Корона».

Кадр з фільму «Учительська»

Ще одна стрічка з програми Берлінського кінофестивалю — «Одного разу ми все розповімо одне одному». Події мелодрами режисерки Емілі Атеф, у доробку якої картина «Три дні з Ромі Шнайдер» та кілька епізодів серіалу «Убиваючи Єву», розгортаються в 1990 році — останнім літом перед возз’єднанням Німеччини. Це історія кохання юної дівчини та вдвічі старшого за неї чоловіка. Одну з головних ролей виконує зірка серіалу «Пітьма» Фелікс Крамер.

Кадр з фільму «Одного разу ми все розповімо одне одному»

Фестиваль проводить Goethe-Institut в Україні спільно з кінокомпанією «Артхаус Трафік» за підтримки генерального партнера German Films та офіційного партнера ProCredit Bank.

Нагадаємо, 21 жовтня в культурному центрі «Кластер “Краків”» пройде церемонія відкриття 52-го київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Цьогоріч фестиваль повертається до свого повного формату — з усіма конкурсними показами: міжнародним конкурсом, національним конкурсом, документальним конкурсом, Molodist Teen Screen (покази дитячого конкурсу Teen Screen відбуватимуться в кінотеатрі «Краків») та позаконкурсною програмою. Ознайомитись із програмою та розкладом «Молодості» можна тут.  

Фото: «Артхаус Трафік»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
544
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду