Takflix випустив відеоманіфест на підтримку українського кіно

Takflix випустив відеоманіфест на підтримку українського кіно

19 Жовтня 2023
552
19 Жовтня 2023
14:44

Takflix випустив відеоманіфест на підтримку українського кіно

552
Команда платформи з українськими фільмами вже майже чотири роки працює над тим, що людей, які кажуть «так» українському кіно, більшало.
Takflix випустив відеоманіфест на підтримку українського кіно
Takflix випустив відеоманіфест на підтримку українського кіно

Онлайн-кінотеатр Takflix опублікував відеоролик-маніфест на підтримку українського кіно та легальності його перегляду, що є наріжними принципами роботи платформи. Про вихід маніфесту команда проєкту повідомила «Детектор медіа» пресрелізом.

«Коли ми починали працювати 4 роки тому, ідея робити онлайн-кінотеатр суто з українськими стрічками виглядала божевільною. Сьогодні ми маємо достатньо фільмів, які стали хітами, фільмів, які відзначають на міжнародних кінофестивалях і які подобаються широкій глядацькі авдиторії. Нікого не дивує увага до них — і це наша спільна перемога.

Ми розуміємо, що для багатьох людей українське кіно тільки з'явилося на горизонті. Але ми робимо все, щоб сформувати в них звичку легального перегляду. І попри нелегкі часи для кіноіндустрії, ми віримо, що сьогодні саме час сказати “так” українському кіно»коментує засновниця «Такфлікс» і режисерка Надія Парфан.

Над монтажем маніфесту працював Олександр Ахатов під керівництвом режисера монтажу Олександра Чорного («Мої думки тихі», «Люксембург, Люксембург», «Додому»).

Маніфест створено з кадрів популярних українських стрічок, де актори вигукують «Так!». Саундтреком стала пісня «Дві голови» гурту «Відень спить».

«Я дуже радий колаборації онлайн-кінотеатру “Такфлікс” і онлайн-школи монтажу відео “Секунда чорного”. Наша ціль — зробити український монтаж потужним. Результат, про який ми мріємо, полягає в посиленні позицій України у розповіді своїх історій в усьому світі. “Такфлікс” — це інді-команда, яка працює над популяризацією українського кіно і навіть продюсує його, тому наші цілі і засоби збігаються.

Монтаж цього ролику відбувся в рамках дипломної роботи курсу для початківців “Монтаж відео: почни з нуля”. Це було складне завдання навіть для досвідченого режисера монтажу, але Сашко Ахатов з ним впорався дійсно круто. Думаю, на нього чекає успішна кар’єра. Подивіться цей ролик і ви зрозумієте, чому я так думаю», — ділиться режисер монтажу Олександр Чорний.

Перший і єдиний онлайн-кінотеатр українського кіно Takflix запустили у грудні 2019 року. Щоб підтримувати українську кіноіндустрію, платформа віддає 50% отриманих від продажу квитків коштів творцям фільмів. З 24 лютого 2022 року команда також віддає 10% з кожного квитка у фонд «Повернись живим», а також організовує благодійні покази українського кіно по всьому світу.

Раніше ми повідомляли, що онлайн-кінотеатр Takflix запровадив функцію спільного перегляду фільмів «Кінопаті» для компанії до 25 людей. У грудні 2022-го платформа випустила застосунок для iPhone. У лютому 2022 року Стабілізаційний фонд культури та освіти вже підтримав розробку застосунку «Takflix — Українське кіно» для Android.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
552
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду