У національному конкурсі Kharkiv MeetDocs переміг фільм Ольги Журби «Назовні»

У національному конкурсі Kharkiv MeetDocs переміг фільм Ольги Журби «Назовні»

6 Жовтня 2022
1199
6 Жовтня 2022
19:51

У національному конкурсі Kharkiv MeetDocs переміг фільм Ольги Журби «Назовні»

1199
Стрічка Ольги Журби багатьох вразила пронизливою історією рома Роми. 13-річним він став улюбленцем Майдану під час Революції Гідності. Та зрештою йому довелося шукати способів виживання у кримінальному світі Яготина.
У національному конкурсі Kharkiv MeetDocs переміг фільм Ольги Журби «Назовні»
У національному конкурсі Kharkiv MeetDocs переміг фільм Ольги Журби «Назовні»

Шостий міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив імена переможців.

Головний приз Національного конкурсу 6-го Kharkiv MeetDocs здобув фільм «Назовні» режисерки Ольги Журби (на фото). 

Переможцем глядацького голосування став фільм «Плай»  Єви Джишиашвілі, що занурює глядача в атмосферу повсякденного життя нібито звичайної родини, яка принесла велику жертву заради свободи України. Режисерки отримали грошові призи.

Спеціальну відзнаку отримала стрічка Володимира Тихого «День українського добровольця».

Приз журі Спілки кінокритиків отримала стрічка «Терикони» Тараса Томенка. Спеціальні відзнаки цього журі отримали «Назовні» Ольги Журби та «Плай» Єви Джишиашвілі. 

У Конкурсі українського короткометражного незалежного кіно «Бардак» змагались 51 стрічка, серед яких найкращий фільм обрали глядачі. Ним став анімаційний фільм «Крилата Черепаха» Данила Головні.Найкращим фільмом за рішенням членів журі став експериментальна стрічка «Битва за Україну» Андрія Зайця.

Спеціальні відзнаки від членів журі конкурсу також отримали:

«Сім'я – то назавжди». Оксана Гарник від незалежної кінематографістки, сценаристки, режисерки, операторки, режисерки монтажу, організаторки фестивалей «Кіносторі», «Знято» Олени Кутінової за «сатиричне висвітлювання глибокого коріння суспільного зла».

 «REFLEXIO». Анна Мігунова від PR-спеціалістки Олени Макаєвої за «досконале занурення в глибини людської самотності та беззахисності перед нею».

«What'a'Bucket». Сергій Пудіч від актора театру, творця театру абсурду «Горобець», організатора низки українських фестивалей, засновника передач «Музичне бубубу», «Сміх та гріх» Олександра Сердюка.

«День вчителя». Олексій Пасічник від незалежного кінематографіста, оператора, режисера, монтажера, моушен-дизайнера, організатора щосуботніх показів українського короткого метру в Одеському музеї західного та східного мистецтва «Кіно в музеї» Артура Садовнікова за «добротний сценарій та бадьорі повороти сюжету».

За рішенням журі, фіналістом пітчингу кінопроєктів в межах індустріальної секції Meet Film Industry став проєкт режисерки Ольги Гібелинди та продюсерки Іванни Хіцінської «Вогнеборці». Проєкт отримав грошовий приз у розмірі 35000 гривень, спонсором якого виступив Українсько-данський молодіжний дім. До пітчингів учасників конкурсу готували досвідчені тьютори Фелікс Крігсхайм та Ян Шьонефельд.

Цьогоріч команда Kharkiv MeetDocs започаткувала премію «За внесок у розвиток документалістики». Імена лауреатів оголосили у перший день кінофестивалю. Ними стали: Мистецьке об'єднання «Вавилон'13», «Останній день на Азовсталі», що увійшов до циклу «Фортеця Маріуполь» режисерів Дмитра «Ореста» Козацького та Юлії Гонтарук; кінорежисер Сергій Буковський. Також спеціальні нагороди отримали журналісти, які щодня показують світові правду про Україну. Це головна редакторка онлайн-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва і головний редактора «Цензор.Нет» та оглядач сайту «Дзеркало тижня» Юрій Бутусов.

Нагадаємо, через велику війну Kharkiv MeetDocs вперше пройшов у Києві. У конкурсній програмі  змагалися «Плай» Єви Джишиашвілі, «Між небом та горами» Дмитра Грешка, «Щоденники нареченої Христа» Марти Смеречинської, «Привоз» Єви Нейман,  «День українського добровольця» Володимира Тихого,  «Терикони» Тараса Томенка, «Назовні» Ольги Журби, «Не бачити/не грішити» Анни Єресько, «Освітяни. Канікули в окупації» Костянтина Кляцкіна.

Фестиваль тривав з 1 по 6 жовтня.

Фото з фейсбук-сторінки фільму «Назовні» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду