Цьогорічна Венеційська бієнале відбудеться без митців з Росії

Цьогорічна Венеційська бієнале відбудеться без митців з Росії

9 Лютого 2024
592
9 Лютого 2024
19:27

Цьогорічна Венеційська бієнале відбудеться без митців з Росії

592
Минулого разу країна-агресорка теж не була представлена на найбільшій мистецькій виставці.
Цьогорічна Венеційська бієнале відбудеться без митців з Росії
Цьогорічна Венеційська бієнале відбудеться без митців з Росії

Венеційська бієнале оприлюднила список національних павільйонів, які будуть представлені на виставці. Росії цього року в переліку немає. Про це повідомляє видання Art News.

Представник Венеційської бієнале підтвердив інформацію про відсутність російського павільйону на виставці 2024 року, але причини коментувати не став. 

Росія була постійним учасником Венеційської бієнале, заснувавши свій павільйон у 1914 році. Однак її виставку на 59-ій бієнале у 2022 році було скасовано 27 лютого — через кілька днів після вторгнення в Україну.

Цьогорічна 60-та Венеційська бієнале матиме 90 національних павільйонів. Україна представить свій унікальний проєкт «Плетіння сіток». Це груповий проєкт, що презентує роботи Каті Бучацької, Лії Достлєвої та Андрія Достлєва, Андрія Ревковського та Даниїла Рачинського в архітектурному просторі, розробленому Олександром Бурлакою.

Як зазначають, проєкт звертається до метафори плетіння маскувальної сітки як спільної дії, що допомагає емансипації кожного її учасника та учасниці, пише Суспільне. У проєкті залучено три мистецькі роботи, які покажуть глядачам різні спільні досвіди, шляхи переживання цих досвідів та можливості їх комунікації. Кураторами проєкту будуть Вікторія Бавикіна та Максим Горбацький.

Крім того, Польща представить роботу української «Відкритої Групи» (учасники: Антон Варга, Юрій Білей та Павло Ковач мол.). Проєкт «Повторюйте за мною» стане продовженням відеоінсталяції, яку митці створили у 2022 році.

Як повідомляв «Детектор медіа», на попередній Венеційській бієнале, яка відбулася 2022 року, був представлений фотопроєкт ZN.UA про матерів захисників України. У ньому зібрали 321 портрет матерів воїнів, які загинули в Луганській та Донецькій області у 2014–2015 роках. Авторами знімків виступили українські фотографи, а журналісти розповіли про кожну героїню.

Читайте також: 

Фото James Arthur Gekiere / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
592
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду