ЄС має розробити план тривалої протидії російській дезінформації, — прем'єр-міністерка Естонії

ЄС має розробити план тривалої протидії російській дезінформації, — прем'єр-міністерка Естонії

11 Грудня 2023
518
11 Грудня 2023
23:24

ЄС має розробити план тривалої протидії російській дезінформації, — прем'єр-міністерка Естонії

518
Кая Каллас наголошує, що після початку повномасштабної війни РФ проти України кількість підписників проросійських облікових записів у соцмережах зросла «більш ніж утричі в Telegram, більш ніж удвічі в Tiktok і майже на 90 відсотків на YouTube, а Facebook має найбільшу аудиторію прокремлівських акаунтів».
ЄС має розробити план тривалої протидії російській дезінформації, — прем'єр-міністерка Естонії
ЄС має розробити план тривалої протидії російській дезінформації, — прем'єр-міністерка Естонії

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що європейській спільноті потрібно підготуватися до того, що РФ планує довготривалу війну проти України. Тому ЄС варто розробити план для «тривалої протидії», зокрема дезінформації, яку поширює Кремль. Про це Кая Каллас заявила в статті для видання RND, передає іPress

Кая Каллас наголосила, що погрозами та пропагандою ядерної війни путінський режим хоче змінити сприйняття Заходом російсько-української війни. 

"Це заводить нас у пастку самостримування, спричиненого страхом ескалації. Виходячи з цього страху, дехто стверджує, що підтримка України в її захисті від агресії означає ескалацію. Моя відповідь на це така: захист — це не провокація. Опір не провокує Росію — провокує слабкість", — заявила Каллас.

Також прем'єр-міністерка Естонії зазначила, що Кремль веде активну боротьбу в соціальних мережах, «проникаючи в наші кишені, телефони і додатки». За її словами, ця кампанія має на меті порушити підтримку України, спровокувати внутрішні конфлікти та вплинути на виборчі рішення в ЄС.

Як наголошує Кая Каллас, після початку повномасштабного вторгнення кількість підписників проросійських облікових записів у соцмережах зросла «більш ніж утричі в Telegram, більш ніж удвічі в Tiktok і майже на 90 відсотків на YouTube, а Facebook має найбільшу аудиторію прокремлівських акаунтів».

Прем'єрка Естонії зазначила: «Нам потрібно подумати про те, як ми можемо запобігти поширенню дезінформації ботами і тролями. Особливу відповідальність тут несуть онлайн-платформи. З цією метою Європейський Союз ухвалив Закон про цифрові послуги. Він вимагає від Meta, X і Tiktok запобігати незаконній і шкідливій онлайн-діяльності та поширенню дезінформації. Однак є й інші платформи, такі як Telegram, які потребують підвищеної уваги».

Кая Каллас також вкотре висловилася проти переговорів України та Росії, які деякі європейські та американські політики вважають дієвим способом швидкого завершення війни: «Бажати швидкого завершення цієї війни — це все занадто по-людськи. Коли мені ставлять запитання про контрнаступ України, я завжди нагадую, що він триває з 24 лютого 2022 року. Існує також надія на переговори. Це надія на те, що наше визнання успішного захоплення територій у 21 столітті задовольнить апетит Росії. Бажання вести переговори походить від тих, хто хоче стабілізувати відносини з Росією за будь-яку ціну».

Нагадаємо, 28 лютого Європейський парламент заборонив співробітникам використовувати застосунок TikTok на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів. Перед цим заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки і Європейська комісія та Рада ЄС.

Фото: ЕРА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
518
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду