detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
28.07.2023 17:34
Кабінет Міністрів призначив в. о. міністра культури Ростислава Карандєєва
Кабінет Міністрів призначив в. о. міністра культури Ростислава Карандєєва
Карандєєв працює в структурі Мінкульту з 2014 року. З 2020 року був першим заступником міністра, а до того коротко — радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Кабінет Міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва. Це рішення уряд ухвалив 28 липня, повідомив у телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

До призначення із липня 2020 року Карандєєв працював на посаді першого заступника міністра культури. 

У 2014 році він був радником тодішнього міністра культури України Євгена Нищука, у період 2015–2016 рр. — заступником міністра культури України В’ячеслава Кириленка. У 2016–2020 рр. — заступником міністра культури України та керівником апарату при міністрах Євгенові Нищуку та Михайлові Кулиняку. 

У лютому — липні 2020 року був радником керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Карандєєв народився 22 червня 1972 року в Києві. Закінчив у 1993 році Київський університет імені Шевченка за спеціальністю фізика, а у 2002-му — правознавство, згодом докторантуру в галузі економіки у Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП), а у 2019-му закінчив магістратуру в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв а фахом менеджмент соціокультурної діяльності.

Працював також головним спеціалістом інформаційно-аналітичного відділу та керівником пресслужби Київської міської державної адміністрації при Олександрові Омельченку. У 1998-му став заступником голови Харківської, а з 2001-го — Дніпровської райдержадміністрації Києва. Був депутатом II, III та IV скликань Київради.

У 2001 році очолив політичну партію «Молода Україна», а через рік безуспішно балотувався до Верховної Ради у складі блоку політичних партій «Єдність» разом з Олександром Омельченком.

Нагадаємо, 27 липня 2023 року Верховна Рада України відправила у відставку міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Хоча напередодні, 26 липня, комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні більшістю голосів не підтримав відставку Ткаченка з посади міністра.

20 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики. Він наголосив, що під час війни «максимум державних ресурсів має йти на оборону»,  а кожен проєкт, зокрема й у сфері культури, «який може бути реалізований за допомогою позабюджетних ресурсів, має бути реалізований за допомогою саме позабюджетних ресурсів».

Після цього Ткаченко повідомив у соцмережах, що сам подав прем’єр-міністру заяву про відставку. Хоча ще вдень 20 липня в інтерв’ю «Радіо Свобода» казав, що не має наміру йти з посади. 

Читайте також:

Фото: МКІП
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY