Глава Мінкульту відповів на розслідування «Слідства.Інфо»: авто належить тестю, єдиний штраф за паркування

Глава Мінкульту відповів на розслідування «Слідства.Інфо»: авто належить тестю, єдиний штраф за паркування

1 Вересня 2023
1259
1 Вересня 2023
10:39

Глава Мінкульту відповів на розслідування «Слідства.Інфо»: авто належить тестю, єдиний штраф за паркування

1259
Карандєєв каже, що раніше не користувався тестевим авто регулярно, тож не мав його вказувати в попередній декларації. За останній рік має єдиний штраф за неправильне паркування, а за водіння напідпитку 8 років тому поніс покарання.
Глава Мінкульту відповів на розслідування «Слідства.Інфо»: авто належить тестю, єдиний штраф за паркування
Глава Мінкульту відповів на розслідування «Слідства.Інфо»: авто належить тестю, єдиний штраф за паркування

Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв відреагував на журналістське розслідування щодо його незадекларованого авто, штрафів а порушення ПДР та водіння напідпитку. Офіційну заяву в. о. міністра «ДМ» отримав на пошту.

Напередодні журналісти «Слідства.Інфо» опублікували матеріал, у якому охарактеризували Карандєєва як «затятого порушника правил дорожнього руху». 

За даними журналістів, на початку серпня 2023 року на Карандєєва відкрили провадження про штраф за порушення правил дорожнього руху. Очільник Мінкульту продовжує водити авто, хоча ні він, ні його дружина не володіють жодним транспортним засобом. Крім того, перебуваючи на посаді заступника міністра у березні 2015 року, Карандєєв кермував автівкою у нетверезому стані. 

У своїй заяві у відповідь Ростислав Карандєєв пояснив, що автомобіль Mazda CX5, яким він зараз користується, належить батькові його дружини. Він  каже, що до 2022 року кермував цим автомобілем вкрай рідко, тож «це не потребувало декларування».

«Після початку повномасштабної війни я користуюся автівкою тестя постійно, що, звісно, буде відображене в декларації, яку я обов’язково подам, щоб уникнути непорозумінь у цій темі», — сказав Карандєєв.

Він додав, що Національне агентство з питань запобігання корупції провело повну перевірку його декларації за 2020 рік. Карандєєв каже, що отримав зауваження і врахував їх у повторно поданій виправленій декларації.

Щодо порушень ПДР — Карандєєв каже, що за останній рік має єдиний штраф за неправильне паркування.

Крім того, ще у 2015 році він був запідозрений у керуванні автомобілем у нетверезому стані і за рішенням суду не кермував рік.  «Я в повній мірі поніс відповідальність за цей інцидент перед законом», — каже в. о. міністра.

Карандєєв відзначив, що відповів на телефонний дзвінок журналістки «Слідства.Інфо» і надав документи, які її цікавили.

«Сподіваюсь, що моє роз’яснення зрозуміле. Радію, що критика стосується не моєї професійної діяльності, яка так само відкрита для оцінок та обговорень», — підсумував він.

Нагадаємо, 28 липня Кабінет Міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва. До призначення із 2015 року Карандєєв працював заступником міністра культури. У лютому–липні 2020 року був радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

У коментарі Суспільному Карандєєв назвав свої перші кроки на новій посаді: вирішення питання кадрового голоду в апараті МКІП, а також підтримка патріотичного кіно й мистецтва.

У серпні Карандєєв заявив, що «робота Міністерства культури у своїх наративах, у своїх регламентних процедурах, має бути змінена», і пообіцяв невдовзі запропонувати нову структуру міністерства і новий штатний розпис.

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1259
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
oleg
241 дн. тому
В Україні що, не залишилося порядних людей ? Як не п'яниця, так брехун, головне, щоби пройшов "кастинг" у єрмака... 100% в країні є люди, що не п'ють за кермом, що не брешуть у деклараціях, але їх немає у владі ! Влада в країні вже 32 роки являє собою великий відстойник лайна, виплившого наверх , що завонял вже весь світ !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду