detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
08.07.2023 12:49
Одеський кінофестиваль оголосив спеціальну програму «Зроблено в Одесі»
Одеський кінофестиваль оголосив спеціальну програму «Зроблено в Одесі»
Шість стрічок, створених в Одесі або командами з міста, можна переглянути в кінотеатрі Multiplex у ТРЦ Gagarinn Plaza 12–17 серпня.

У межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста. Про це йдеться на сайті заходу.

«Серце й душа ОМКФ назавжди належать Одесі, тож для нас важливо, аби в рідному місті фестивалю також проводились заходи. Саме тому ми вирішили, що для Одеси цьогоріч має бути створено спеціальну програму», — зазначила гендиректорка ОМКФ Анна Мачух. 

Зокрема, в рамках програми покажуть фільм «Край ріки» режисера Васила Баркова про болгарина, який опинився під вартою у Вилково, «Українській Венеції», і зустрів там «справжнє кохання».

У програмі також представлений фільм «Крихка пам'ять» Ігора Іванька, що розповідає про молодого кінооператора, який випадково знаходить пошкоджений фотоархів свого діда Леоніда Бурлаки і намагається з'ясувати, якою людиною той був.

Окрім цього, до переліку фільмів програми ввійшли «Одеса уві сні» Кирила Наумка про відчуття дому в умовах повномасштабної війни та «Привоз» Єви Нейман про життя одного з найстаріших і найбільших ринків Європи.

Стрічки «Три могили митця» Арутюна Хачатряна про життя і творчу спадщину вірменського художника Вагана Ананяна та «Цензорка» Петера Керекеша про життя жінок в одній із виправних установ Одеси закриють програму. 

Глядачі зможуть побачити фільми в кінотеатрі Multiplex у ТРЦ Gagarinn Plaza 12–17 серпня.

Нагадаємо, 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) відбудеться 19–26 серпня. До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

Переможці Національного конкурсу визначатимуться у двох номінаціях — «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

Цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться на декількох локаціях. Зокрема, покази конкурсних і позаконкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи проведуть у Чернівцях. Покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі в кінотеатрі Multiplex.

Фільмом-відкриттям цьогоріч стане стрічка «Довбуш».

Фото: кадр із фільму «Крихка пам'ять»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY