В Україні стартував ювілейний «Чілдрен Кінофест»

В Україні стартував ювілейний «Чілдрен Кінофест»

30 Червня 2023
1064
30 Червня 2023
17:00

В Україні стартував ювілейний «Чілдрен Кінофест»

1064
Найбільший український кінофестиваль для дітей і підлітків триватиме до 9 липня, всі події — безкоштовні.
В Україні стартував ювілейний «Чілдрен Кінофест»
В Україні стартував ювілейний «Чілдрен Кінофест»

Сьогодні, 30 червня, розпочався 10-й Український кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест», який триватиме до 9 липня. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

На великих екранах кінотеатрів Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова можна буде побачити новинки європейського кіно, класичний фільм Аґнєшки Голланд, добірку найкращих короткометражних стрічок, знятих дітьми, і торішнього переможця «Чілдрен Кінофесту». 

Кадр із фільму «Джура-королевич»

«На нас з вами чекають неймовірні десять днів найкращого дитячого кіно з усього світу», — обіцяють організатори кінофестивалю. На ньому буде представлено сім різножанрових європейських стрічок для різних вікових категорій:

  • пригодницьке українське фентезі «Джура-королевич» (10+);

  • анімація про бешкетне поросятко «Паця» (6+);

  • стрічка про захопливу експедицію песика «Неймовірна подорож на Північний полюс» (6+);

  • пригодницький фільм «Пригоди на Гелловін» (7+);

  • комедія для підлітків «Планета Ґаї» (11+);

  • іспанська стрічка про юних футболістів «Душа команди» (8+);

  • казкова німецька стрічка «Зіронька Лаури» (5+).

9 липня демонструватиметься фільм-закриття фестивалю «Пекельна Хоругва, або Різдво козацьке». Це українське пригодницьке фентезі, яке стало переможцем торішнього «Чілдрен Кінофесту». Знятий за мотивами казки Сашка Лірника, фільм розповідає про пригоди козака, який намагається вибратися з пекла.

Кадр із мульфільму «Паця»

Долучитися до фестивалю можна й віртуально: в онлайн-кінотеатрі «Чілдрен Кінофесту» можна переглянути добірку фільмів-фіналістів дитячого кіноконкурсу (доступна в усьому світі), спеціальну ювілейну онлайн-програму — добірку фільмів-переможців «Чілдрен Кінофесту» попередніх років (переможці міжнародного конкурсу будуть доступні лише на території України, а переможці дитячих кіноконкурсів — в усьому світі).

Кадр із фільму «Пригоди на Гелловін»

Приз глядацьких симпатій отримає фільм, який визначатиметься шляхом прямого голосування відвідувачів кінопоказів.

«Чілдрен Кінофест» — найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. За весь час від заснування у 2014 році подію відвідали понад 250 тисяч глядачів і глядачок. Від започаткування Дитячого кіноконкурсу на нього було подано вже понад тисячу робіт, 25 із яких стали призерами.

Кадр із мультфільму «Неймовірна подорож на Північний полюс»

Почесним амбасадором 10-го «Чілдрен Кінофесту» став Євген Філатов — музикант, композитор, аранжувальник, продюсер, член Європейської кіноакадемії, композитор та ведучий ютуб-проєкту «Як звучить Україна», фронтмен  гурту The Maneken, композитор і саундпродюсер ONUKA та батько трирічного Олександра.

Усі події безкоштовні за реєстрацією.

«Чілдрен Кінофест» проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Партнерами заходу виступають UNICEF, Goethe-Institut в Україні, Посольство Данії в Україні, Посольство Іспанії в Україні, Посольство Норвегії в Україні.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1064
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду