Українці зможуть відвідати Фестиваль польського кіно онлайн

Українці зможуть відвідати Фестиваль польського кіно онлайн

22 Червня 2023
649
22 Червня 2023
11:33

Українці зможуть відвідати Фестиваль польського кіно онлайн

649
Cім повнометражних та шість короткометражних фільмів демонструватимуть в оригінальній версії з українськими субтитрами.
Українці зможуть відвідати Фестиваль польського кіно онлайн
Українці зможуть відвідати Фестиваль польського кіно онлайн

Цього літа Фестиваль польського кіно пройде для української аудиторії онлайн до кінця липня. До програми ввійшли сім повнометражних фільмів та шість короткометражних студентських робіт. Фільми демонструватимуться в оригінальній версії з українськими субтитрами.

Як повідомляється в пресрелізі, фестиваль відбудеться онлайн на платформі www.mojeekino.pl у вкладці, присвяченій фестивалю, у верхньому меню. Для доступу до показів необхідна реєстрація на платформі.

До програми ввійшли сім повнометражних фільмів.

Серед них комедія Якуба Міхальчука «Свати» про весілля, яке відбувається після його скасування. Фільм показує зіткнення між представниками інтелігенції та простими людьми, протистояння багатих з бідними, «буржуазії» з «пролетаріатом».

Фільм Пьотра Домалевського «Якнайдалі звідси» (Jak najdalej stąd) про бунтівну дівчину-підлітка Олю, яка мріє про більшу незалежність у житті і самотужки вирушити в довгу подорож, щоб привезти тіло загиблого батька з Ірландії до Польщі.

Трилер Павла Боровського «Зараз я брешу» (Ja teraz kłamię) — антиутопія про постійне бажання бути на вершині. За повернення до салонів, увагу преси та великі гроші треба пожертвувати приватним життям і найпотаємнішими секретами. Згасла знаменитість, її чоловік і бізнесвумен, яка хоче повернутися у вищу лігу, розповідають про себе перед камерами, і справжньою загадкою є те, які з представлених історій та фактів є правдивими.

Фільм «Ломбард» Лукаша Ковальського — це зворушлива, сповнена дивакуватого гумору історія про власників великого ломбарду у збанкрутілому шахтарському місті. Вони борються за виживання, допомагаючи мешканцям, позбавленим засобів до існування, які приносять до ломбарду все більш абсурдні та непотрібні речі.

Фільм Януша Кондратюка «Як кішка з собакою» покаже гіркувато-солодку картину родинних стосунків, натхненну реальною історією, з конфліктами та суперництвом, але не позбавлену моментів емоцій та справжньої близькості.

У програмі також передбачено два фільми для дітей — стрічку Марти Карвовської «Тарапати 2» про спробу підлітків знайти викрадений шедевр мистецтва та «Детектив Бруно» Маґдалени Нєц і Маріуша Палея про восьмирічного Оскара, який у пошуках подарунка, захованого батьками, наймає за детектива актора улюбленого серіалу, що переживає кризу іміджу.

У програмі фестивалю також є роботи студентів-кінематографістів. До блоку короткометражних фільмів «Човном по Віслі» входять анімація Кароліни Каєтанович «Зелень» (Zieleń), чорна комедія про екзистенційні проблеми на прикладі життя кількох тварин «Три стрибки до щастя» Артура Ханая, анімаційний подорожній щоденник «Одного разу в Ізраїлі» Вероніка Шима, а також документальний етюд Філіпа Боярського «Opus magnum» про образ описаної в автобіографії підпільної організації часів Другої світової війни, який розходиться зі спогадами родичів. Крім того, в блоці є дві стрічки про психологічні проблеми та стереотипи через надмірну вагу — «Венера Віллендорфська» Зузанни Грайцевич і «Овочі та фрукти» Мацея Янковського.

Нагадаємо, нещодавно фільм польського документаліста Мачека Хамели «Звідки куди» про війну в Україні отримав головну нагороду міжнародного конкурсу Sheffield DocFest 2023.

Фото: Polskie kino w Szwecji / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
649
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду