У Росії визнали «Новую газету. Европа» «небажаною організацією»

У Росії визнали «Новую газету. Европа» «небажаною організацією»

29 Червня 2023
878
29 Червня 2023
16:53

У Росії визнали «Новую газету. Европа» «небажаною організацією»

878
Генпрокуратура РФ вважає, що «Новая газета. Европа» поширює «тенденційні матеріали на шкоду інтересам Росії» про масові порушення прав і свобод громадян, розв'язання агресивної війни в Україні, репресії та воєнні злочини проти мирного населення.
У Росії визнали «Новую газету. Европа» «небажаною організацією»
У Росії визнали «Новую газету. Европа» «небажаною організацією»

Генпрокуратура Росії визнала видання «Новая газета. Европа» «небажаною організацією». Про це повідомляє саме видання, посилаючись на рішення прокуратури.

У рішенні прокуратури вказано, що газета «веде діяльність зі створення та поширення тенденційних інформаційних матеріалів на шкоду інтересам Російської Федерації. Основні теми публікацій містять неправдиву інформацію про нібито масові порушення прав і свобод громадян у Росії, звинувачення нашої країни в розв'язанні агресивної війни в Україні, скоєнні воєнних злочинів проти мирного населення, репресіях».

Там також наголошується, що «Новая газета. Европа» поширює матеріали «Фонду боротьби з корупцією» та «штабів Навального», визнаних у Росії «екстремістськими організаціями», а також матеріали визнаних «небажаними» організації «Відкрита Росія», видань The Insider, Bellingcat та інших.

Нагадаємо, 28 березня 2022 року російська «Новая газета» повідомила, що зупиняє свою роботу на сайті, у соцмережах та на папері «до закінчення "спеціальної операції на території України"». Перед тим редакція отримала два попередження від Роскомнагляду за згадку в матеріалах «іноземних агентів» без відповідного маркування.

У липні та серпні видання штрафували за нібито поширення «фейків» про війну в Україні.

5 вересня Басманний суд Москви анулював ліцензію друкованій «Новой газете», а 15 вересня Верховний суд Росії відкликав ліцензію і сайту видання.

У квітні 2022-го колишні журналісти російської «Новой газеты» виїхали за кордон та запустили новий проєкт — «Новая газета. Европа». Головним редактором став Кирил Мартинов.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
878
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду