Російська «Новая газета» припинила вихід на папері і онлайн

Російська «Новая газета» припинила вихід на папері і онлайн

28 Березня 2022
1526
28 Березня 2022
15:10

Російська «Новая газета» припинила вихід на папері і онлайн

1526
Рішення призупинити випуск газети пов’язане з черговим попередження від Роскомнагляду.
Російська «Новая газета» припинила вихід на папері і онлайн
Російська «Новая газета» припинила вихід на папері і онлайн

Російська «Новая газета» 28 березня повідомила, що призупинила вихід видання на сайті, у соцмережах та на папері до закінчення війни в Україні.

Війну Росії проти України видання називає «спеціальною операцією на території України», однак пише це в лапках. Рішення призупинити випуск газети пов’язане з черговим попередження від Роскомнагляду. Обидва попередження від Роскомнагляду стосуються нібито матеріалів без маркування «іноагент», яких саме — не уточнюють. 

Раніше російське видання «Новая газета» випустило номер частково українською мовою на підтримку України

4 березня «Новая газета» видалила усі матеріали про війну Росії проти України із сайту та із соціальних мереж, побоюючись кримінального переслідування своїх журналістів після запровадження Кремлем військової цензури.

Головред видання Дмитро Муратов є лауреатом Нобелівської премії миру за 2021 рік. Нагороду вручили «за зусилля щодо захисту свободи вираження поглядів, що є передумовою демократії та стійкого миру».

Нагадаємо, Володимир Зеленський 27 березня дав інтерв’ю російським журналістам — головному редактору телеканалу «Дождь» Тихону Дзядку, головреду «Медузи» Івану Колпакову, журналісту Михайлу Зигарю та спецкору «Коммерсанта» Володимиру Соловйову.

Деякі з цих ЗМі вже опублікували інтерв’ю. Роскомнагляд і прокуратура виступили з вимогою до російських медіа не публікувати інтерв’ю ЗеленськогоЗеленський відреагував на вимогу Роскомнагляду, зазначивши, що Росія знищила свободу слова у своїй державі та намагається зруйнувати Україну. 

Фото: Новая газета

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1526
Читайте також
23.03.2022 15:18
Олександр Михельсон
«Детектор медіа»
3 999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду