detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.06.2023 16:53
У Росії визнали «Новую газету. Европа» «небажаною організацією»
У Росії визнали «Новую газету. Европа» «небажаною організацією»
Генпрокуратура РФ вважає, що «Новая газета. Европа» поширює «тенденційні матеріали на шкоду інтересам Росії» про масові порушення прав і свобод громадян, розв'язання агресивної війни в Україні, репресії та воєнні злочини проти мирного населення.

Генпрокуратура Росії визнала видання «Новая газета. Европа» «небажаною організацією». Про це повідомляє саме видання, посилаючись на рішення прокуратури.

У рішенні прокуратури вказано, що газета «веде діяльність зі створення та поширення тенденційних інформаційних матеріалів на шкоду інтересам Російської Федерації. Основні теми публікацій містять неправдиву інформацію про нібито масові порушення прав і свобод громадян у Росії, звинувачення нашої країни в розв'язанні агресивної війни в Україні, скоєнні воєнних злочинів проти мирного населення, репресіях».

Там також наголошується, що «Новая газета. Европа» поширює матеріали «Фонду боротьби з корупцією» та «штабів Навального», визнаних у Росії «екстремістськими організаціями», а також матеріали визнаних «небажаними» організації «Відкрита Росія», видань The Insider, Bellingcat та інших.

Нагадаємо, 28 березня 2022 року російська «Новая газета» повідомила, що зупиняє свою роботу на сайті, у соцмережах та на папері «до закінчення "спеціальної операції на території України"». Перед тим редакція отримала два попередження від Роскомнагляду за згадку в матеріалах «іноземних агентів» без відповідного маркування.

У липні та серпні видання штрафували за нібито поширення «фейків» про війну в Україні.

5 вересня Басманний суд Москви анулював ліцензію друкованій «Новой газете», а 15 вересня Верховний суд Росії відкликав ліцензію і сайту видання.

У квітні 2022-го колишні журналісти російської «Новой газеты» виїхали за кордон та запустили новий проєкт — «Новая газета. Европа». Головним редактором став Кирил Мартинов.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY