Пропагандисту «РИА Новости» не дали акредитації на авіафорум у Туреччині

Пропагандисту «РИА Новости» не дали акредитації на авіафорум у Туреччині

18 Травня 2023
1156
18 Травня 2023
15:50

Пропагандисту «РИА Новости» не дали акредитації на авіафорум у Туреччині

1156
Міжнародна асоціація повітряного транспорту мотивувала відмову тим, що російські медіа перебувають під санкціями.
Пропагандисту «РИА Новости» не дали акредитації на авіафорум у Туреччині
Пропагандисту «РИА Новости» не дали акредитації на авіафорум у Туреччині

Російське пропагандистське медіа «РИА Новости» заявило, що їхньому співробітнику Дмитру Виноградову відмовили в акредитації на саміт Міжнародної асоціації повітряного транспорту у Стамбулі на підставі того, що агентство перебуває під санкціями низки західних країн.

79-ту щорічну зустріч Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) та Всесвітній саміт повітряного транспорту заплановано на 4–6 червня в турецькому Стамбулі. Організаторами, згідно із сайтом IATA, виступають турецькі авіакомпанії-лоукостери Pegasus та AnadoluJet.

«Дякую за виявлений вами інтерес до форуму. Боюся, що МІА "Россия сегодня", на жаль, присутня в списках санкцій Канади, ЄС, Швейцарії та Великої Британії. У зв'язку з цим IATA не може надати вам запрошення», — відповів на запит про акредитацію голова відділу корпоративних комунікацій IATA Кріс Ґоутер (Chris Goater).

Пропагандистське медіа пише, що Виноградов спробував після цього подати заявку на акредитацію через електронну систему на сайті IATA, однак також отримав відмову.

Нагадаємо, у жовтні минулого року російська державна агенція «РИА Новости» оприлюднила колонку пропагандиста Петра Акопова під назвою «Почалася нова стадія демонтажу України», де автор закликав російську владу влаштовувати ракетні удари до повного знищення цивільної інфраструктури України попри гуманітарну катастрофу, яку спричинить це руйнування.

Торік на початку квітня «РИА Новости» опублікували колонку пропагандиста Тимофія Сергєйцева, де той склав план «денацифікації» України на 25 років, який передбачав повну русифікацію, «каяття» українців за «русофобію», а також перевиховання українських дітей у дусі російської пропаганди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1156
Читайте також
22.04.2023 14:00
Дарина Підгорна
для «Детектора медіа»
2 046
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VasiliyMub
342 дн. тому
Hello.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду