Виданню «Новая газета» анулювали ліцензію в Росії

Виданню «Новая газета» анулювали ліцензію в Росії

6 Вересня 2022
845
6 Вересня 2022
08:29

Виданню «Новая газета» анулювали ліцензію в Росії

845
Головний редактор газети Дмитро Муратов назвав рішення суду «нікчемним, замовним і політичним», редакція збирається його оскаржити. З березня видання припинило вихід на папері та онлайн.
Виданню «Новая газета» анулювали ліцензію в Росії
Виданню «Новая газета» анулювали ліцензію в Росії

Басманний суд Москви анулював ліцензію друкованій «Новой газете», повідомляє «Медиазона».

У березні 2022 року видання отримало два попередження від Роскомнагляду за згадку у матеріалах «іноземних агентів» без відповідного маркування. Два попередження за російським законодавством вважається підставою для анулювання свідоцтва про реєстрацію ЗМІ. Разом із цим Роскомнагляд заявив, що звернувся до суду через те, що видання не надало статуту редакції.

Головний редактор газети Дмитро Муратов назвав рішення суду «нікчемним, замовним і політичним», редакція збирається його оскаржити.

28 березня «Новая газета» повідомила, що призупиняє вихід на сайті, у соцмережах та на папері до закінчення війни в Україні. Рішення було пов’язане з другим попередженням від Роскомнагляду.

У липні та серпні видання штрафували за нібито поширення «фейків» про війну в Україні.

Колишні журналісти російської «Новой газеты» виїхали за кордон та запустили новий проєкт — «Новая газета. Европа». Головним редактором став Кирило Мартинов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
845
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду