Ведуча «Еспресо» Марія Гурська очолила міжнародний онлайн-журнал «Сестри»

Ведуча «Еспресо» Марія Гурська очолила міжнародний онлайн-журнал «Сестри»

20 Червня 2023
2367
20 Червня 2023
13:17

Ведуча «Еспресо» Марія Гурська очолила міжнародний онлайн-журнал «Сестри»

2367
У команді нового видання, яке писатиме насамперед для українських жінок, — кореспондентки, що стали тимчасовими мігрантками.
Ведуча «Еспресо» Марія Гурська очолила міжнародний онлайн-журнал «Сестри»
Ведуча «Еспресо» Марія Гурська очолила міжнародний онлайн-журнал «Сестри»

Марія Гурська, ведуча і програмна директорка телеканалу «Еспресо», стала головною редакторкою міжнародного онлайн-журналу для українських жінок «Сестри». Про це мовник повідомив на своєму сайті.

«Шлях додому» — таким є гасло нового видання, де працюватиме міжнародна мережа кореспонденток — тимчасових мігранток. Видання публікуватиме інформацію, яка може бути корисною тим, хто через війну залишив Україну, а також писатиме про те, як українки бачать себе та свою країну після перемоги над Росією. 

«Видання "Сестри" створюється для таких жінок, як ми — українок, які через війну опинилися на різних кінцях світу, і тих, хто залишився в країні. У нас буде спільний простір для боротьби, вирішення проблем, обміну досвідом та враженнями, а також для того, щоб відкривати європейську Україну всьому світу», — прокоментувала Марія Гурська.

Своєю метою новий онлайн-портал називає об'єднання спільноти читачок не лише у Польщі та Україні, але й у країнах ЄС, Канаді та США. 

«У польських, українських та західних ЗМІ бракує жіночого погляду на цю жахливу війну. Мільйони жінок не мають власного медіа, власного представництва. Медіа в Україні зосереджені на тому, що відбувається в країні, медіа в країнах, де вони залишилися, — на проблемах своїх країн. Існує реальна потреба у медіа, спрямованому на мільйони жінок, яких війна вигнала з України, і на тих, хто залишився в країні і бореться. Це буде ресурс-міст для всіх тих українок, на яких зараз дивиться весь світ, і водночас часто не помічає їхніх реальних потреб», — сказав засновник Media Liberation Fund Єжи Войцик.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що телеканал «Еспресо» запустив нову суботню програму «Новини: Підсумки тижня» з ведучою Іриною Коваль. Програма виходитиме щосуботи о 21:00.

25 травня телеканал «Еспресо» запустив  спільний з телеканалом ATR проєкт «Разом! Beraber!» з експертною дискусією про Крим. 

Також ми писали, що ведучий «Еспресо» Віталій Бакуменко та режисерка Ірина Людкевич мобілізувалися до ЗСУ.

Фото: «Еспресо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2367
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду