У березні стартує світовий марафон щодо захисту прав і свобод українських жінок: 24 години про 1325

У березні стартує світовий марафон щодо захисту прав і свобод українських жінок: 24 години про 1325

24 Березня 2023
2627

У березні стартує світовий марафон щодо захисту прав і свобод українських жінок: 24 години про 1325

2627
Повномасштабне вторгнення стало справжнім викликом для гендерної рівності в Україні, оскільки зробило жінок найбільш вразливими до наслідків воєнної агресії.
У березні стартує світовий марафон щодо захисту прав і свобод українських жінок: 24 години про 1325
У березні стартує світовий марафон щодо захисту прав і свобод українських жінок: 24 години про 1325

Участь жінок у запобіганні та врегулюванні збройних конфліктів впливає як на перебіг таких конфліктів, так і на післявоєнну відбудову і прямо впливає на стан прав і свобод жінок в Україні.

27 та 28 березня 2023 року відбудеться марафон W2U (Women to Ukraine). Цілу добу, із прямими трансляціями о 13:25 у кожному з часових поясів країн учасниць марафону, буде відбуватися обговорення шляхів захисту й розширення прав і можливостей українських жінок. Студія у Києві працюватиме увесь світловий день, Zoom-кімнати з експертами з усього світу — усі 24 години.

Конференція буде присвячена оновленню Національного плану дій 1325, підняттю теми включення питань жінок, миру та безпеки до Плану відновлення України, а також впливу війни на жінок в Україні та за кордоном і наслідків для гендерної рівності у довгостроковій перспективі.

Жінки та дівчата в Україні надзвичайно вразливі до насильства, пов’язаного з конфліктом, торгівлі людьми та сексуальної експлуатації. Додатковим викликом є загальна маскулінізація та зміцнення традиційних цінностей через війну. У засобах масової інформації менше жінок-експерток, жінок зазвичай показують як жертв, а не як незалежних суб’єктів, багато тем табуйовані й на них не звертають уваги.

Метою цієї конференції є підтримка, розширення прав і можливостей українських жінок завдяки залученню до дискусії міжнародних експертів.

За 24 години учасники матимуть можливість почути понад 65 спікерів з 15 країн світу.

Серед спікерів: Катерина Левченко (урядова уповноважена з питань гендерної політики, Україна), Ірен Фелін (спеціальна  представниця Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки), Олександра Матвійчук (Голова «Центру громадянських свобод» (ЦГС), лауреатка першої Нобелівської премії, Україна), Вінета Кляйне (директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні, Латвія), Марта Чумало (заступниця директора та психолог ГО «Центр «Жіночі перспективи», лауреатка шведської Премії Улофа Пальме 2023, Україна), Катерина Черепаха (президентка ГО «Ла Страда-Україна», Україна), Катерина Ілікчієва (к.ю.н., доцент, адвокат, Голова ГО «Еволюція успіху», Україна), Світлана Бабенко (доцентка, керівниця магістерської програми гендерних досліджень з подвійним дипломом Лундського університету, Швеція та Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Україна), Ксенія Букшина (ГО "Інститут конструктивної журналістики й нових медіа", Україна) та інші українські й іноземні експерти.

Програма та реєстрація у заході за посиланням:

https://w2u.world/marafon/

https://www.facebook.com/events/1205793680046413

Захід реалізовано завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках програми “Supporting Women, Peace and Security in Ukraine” консорціумом організацій – ГС “Центр економічного відновлення”, ГО “La Strada”, ГО “Поруч” та ГО “Інститут конструктивної журналістики та нових медіа”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2627
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду