detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
20.06.2023 13:17
Ведуча «Еспресо» Марія Гурська очолила міжнародний онлайн-журнал «Сестри»
Ведуча «Еспресо» Марія Гурська очолила міжнародний онлайн-журнал «Сестри»
У команді нового видання, яке писатиме насамперед для українських жінок, — кореспондентки, що стали тимчасовими мігрантками.

Марія Гурська, ведуча і програмна директорка телеканалу «Еспресо», стала головною редакторкою міжнародного онлайн-журналу для українських жінок «Сестри». Про це мовник повідомив на своєму сайті.

«Шлях додому» — таким є гасло нового видання, де працюватиме міжнародна мережа кореспонденток — тимчасових мігранток. Видання публікуватиме інформацію, яка може бути корисною тим, хто через війну залишив Україну, а також писатиме про те, як українки бачать себе та свою країну після перемоги над Росією. 

«Видання "Сестри" створюється для таких жінок, як ми — українок, які через війну опинилися на різних кінцях світу, і тих, хто залишився в країні. У нас буде спільний простір для боротьби, вирішення проблем, обміну досвідом та враженнями, а також для того, щоб відкривати європейську Україну всьому світу», — прокоментувала Марія Гурська.

Своєю метою новий онлайн-портал називає об'єднання спільноти читачок не лише у Польщі та Україні, але й у країнах ЄС, Канаді та США. 

«У польських, українських та західних ЗМІ бракує жіночого погляду на цю жахливу війну. Мільйони жінок не мають власного медіа, власного представництва. Медіа в Україні зосереджені на тому, що відбувається в країні, медіа в країнах, де вони залишилися, — на проблемах своїх країн. Існує реальна потреба у медіа, спрямованому на мільйони жінок, яких війна вигнала з України, і на тих, хто залишився в країні і бореться. Це буде ресурс-міст для всіх тих українок, на яких зараз дивиться весь світ, і водночас часто не помічає їхніх реальних потреб», — сказав засновник Media Liberation Fund Єжи Войцик.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що телеканал «Еспресо» запустив нову суботню програму «Новини: Підсумки тижня» з ведучою Іриною Коваль. Програма виходитиме щосуботи о 21:00.

25 травня телеканал «Еспресо» запустив  спільний з телеканалом ATR проєкт «Разом! Beraber!» з експертною дискусією про Крим. 

Також ми писали, що ведучий «Еспресо» Віталій Бакуменко та режисерка Ірина Людкевич мобілізувалися до ЗСУ.

Фото: «Еспресо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY