Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії

11 Червня 2023
1489
11 Червня 2023
12:56

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії

1489
Рішення про це набуває чинності сьогодні.
Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії
Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії

Президент України Володимир Зеленський затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії. Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на датований 11 червня указ, який опублікували на сайті Офісу президента.

Із повним переліком осіб, які потрапили під санкції, можна ознайомитися за цим посиланням.

Згідно з указом, рішення про санкції РНБО також ухвалила 11 червня. Обмеження діятимуть п’ять років. Санкції передбачають:

  • блокування активів: тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать фізичній або юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними;
  • повне припинення торговельних операцій; 
  • припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України; 
  • запобігання виведенню капіталів за межі України; 
  • зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;
  • заборону участі у приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах;
  • заборону заходження іноземних невійськових суден та військових кораблів до територіального моря України, її внутрішніх вод, портів та повітряних суден до повітряного простору України або здійснення посадки на території України; 
  • заборону передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;
  • відмову в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в'їзду на територію України; 
  • заборону на набуття у власність земельних ділянок.

Нагадаємо, у травні 2023-го президент Зеленський запровадив нові санкції для блокування військової промисловості РФ.

22 квітня президент України ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо 40 фізичних та 382 юридичних осіб. До переліку потрапили російські партії та ЦВК.

15 квітня Володимир Зеленський запровадив санкції проти ТОВ «Яндекс», ТОВ «Рамблер Груп», ТОВ «Рамблер Інтернет Холдинг», ТОВ «Парус», ЗАТ «1С» та «1С-Галактика», «VK company», а також інших російських IT-компаній та фізичних осіб.

Того ж дня до санкційного списку потрапили 87 фізичних осіб, більшість із яких російські спортсмени. Зокрема, обмеження запровадили проти Ксенії Шойгу — очільниці федерації тріатлону РФ, доньки міністра оборони країни-агресора Сергія Шойгу.

Фото: Офіс президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1489
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду