detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
11.06.2023 12:56
Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії
Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії
Рішення про це набуває чинності сьогодні.

Президент України Володимир Зеленський затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони про запровадження санкцій проти 178 громадян Росії. Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на датований 11 червня указ, який опублікували на сайті Офісу президента.

Із повним переліком осіб, які потрапили під санкції, можна ознайомитися за цим посиланням.

Згідно з указом, рішення про санкції РНБО також ухвалила 11 червня. Обмеження діятимуть п’ять років. Санкції передбачають:

Нагадаємо, у травні 2023-го президент Зеленський запровадив нові санкції для блокування військової промисловості РФ.

22 квітня президент України ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо 40 фізичних та 382 юридичних осіб. До переліку потрапили російські партії та ЦВК.

15 квітня Володимир Зеленський запровадив санкції проти ТОВ «Яндекс», ТОВ «Рамблер Груп», ТОВ «Рамблер Інтернет Холдинг», ТОВ «Парус», ЗАТ «1С» та «1С-Галактика», «VK company», а також інших російських IT-компаній та фізичних осіб.

Того ж дня до санкційного списку потрапили 87 фізичних осіб, більшість із яких російські спортсмени. Зокрема, обмеження запровадили проти Ксенії Шойгу — очільниці федерації тріатлону РФ, доньки міністра оборони країни-агресора Сергія Шойгу.

Фото: Офіс президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY