Євросоюз затвердив черговий санкційний пакет проти Росії

Євросоюз затвердив черговий санкційний пакет проти Росії

21 Червня 2023
1433
21 Червня 2023
18:15

Євросоюз затвердив черговий санкційний пакет проти Росії

1433
Як зазначило шведське головування в Раді ЄС, пакет передбачатиме заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій.
Євросоюз затвердив черговий санкційний пакет проти Росії
Євросоюз затвердив черговий санкційний пакет проти Росії

Європейський Союз погодив одинадцятий пакет санкцій проти Росії. Про це повідомило шведське головування в Раді ЄС у твітері.

Пакет передбачатиме заходи, спрямовані на протидію обходу санкційних обмежень.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму дописі привітала політичну домовленість щодо нового пакета санкцій.

«Це завдасть додаткового удару по путінській військовій машині посиленням експортних обмежень, націлених на організації, що підтримують Кремль. Наш інструмент проти обходу не дозволить Росії отримати підсанкційні товари», — написала вона.

Нагадаємо, 24 лютого 2023-го країни ЄС затвердили десятий пакет санкцій проти Росії. Він містив, зокрема, обмеження на експорт до країни-агресора продукції подвійного призначення та технологій, цільові обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду або постачають Росії безпілотники, а також заходи протидії російській дезінформації.

До обмежень ввійшло призупинення ліцензій на мовлення для RT Arabic та Sputnik Arabic. 

Раніше Євросоюз запровадив санкції проти державних російських телеканалів. Зокрема,  російські телеканали «РТР Планета», «Россия 24» та «ТВ Центр — Международный» відключили від кабельної, супутникової та інтернет-трансляції в ЄС. 

Ілюстрація: Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1433
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду