Зеленський запровадив нові санкції для блокування військової промисловості РФ

Зеленський запровадив нові санкції для блокування військової промисловості РФ

13 Травня 2023
1585
13 Травня 2023
10:17

Зеленський запровадив нові санкції для блокування військової промисловості РФ

1585
Один із санкційних пакетів стосується «Запоріжсталі». Як повідомив президент, російську частку комбінату конфіскують.
Зеленський запровадив нові санкції для блокування військової промисловості РФ
Зеленський запровадив нові санкції для блокування військової промисловості РФ

У п'ятницю, 12 травня, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про запровадження нових санкцій, зокрема щодо осіб і компаній, за допомогою яких Росія контролювала «Запоріжсталь».

«Сьогодні у нас санкційний день. Є кілька санкційних пакетів, підписав відповідні укази. Перший санкційний пакет — щодо "Запоріжсталі". Своїм указом наклав обмежувальні заходи на 41 особу — 13 фізичних та 28 юридичних, — за допомогою яких РФ зберігала контроль над підприємством, шкодила нашій економіці.

Запускаємо процедуру конфіскації російської частки — вона працюватиме для України й українців», — написав Зеленський у телеграмі.

Так, згідно з указом №275/2023, нові санкції, зокрема, запроваджено на пів століття стосовно 13 громадян Вірменії. 

Іншим указом №276/2023 санкції на 10 років ввели проти 32 громадян Росії, а також 293 компаній, зокрема російського ТОВ «Ультран Електронні Компоненти» (РФ), білоруського ВАТ «ВІСТАН», Оршанського верстатобудівного заводу «Красний борець», Гомельського заводу верстатів та вузлів, «СтанкоГомель», Верстатобудівного заводу ім. С. М. Кірова, Мінського заводу автоматичних ліній імені П. М. Машерова тощо.

Укази набирають чинності з дня їх опублікування.

Нагадаємо, 22 квітня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо 40 фізичних та 382 юридичних осіб. До переліку потрапили російські партії та ЦВК.

15 квітня президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти ТОВ «Яндекс», ТОВ «Рамблер Груп», ТОВ «Рамблер Інтернет Холдинг», ТОВ «Парус», ЗАТ «1С» та «1С-Галактика», «VK company», а також інших російських IT-компаній та фізичних осіб.

Того ж дня до санкційного списку потрапили 87 фізичних осіб, більшість із яких російські спортсмени. Зокрема, обмеження запровадили проти Ксенії Шойгу — очільниці федерації тріатлону РФ, доньки міністра оборони країни-агресора Сергія Шойгу.

Фото: Офіс президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1585
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду