detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
14.05.2023 12:17
Docudays UA оголосив оновлений склад програмного департаменту фестивалю
Docudays UA оголосив оновлений склад програмного департаменту фестивалю
Зокрема, до команди департаменту долучилися Юлія Коваленко та Дар'я Левченко. А колишня програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко тепер стане координаторкою конкурсних програм кінофестивалю Dok Leipzig.

Пресслужба 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA оголосила оновлений склад програмного департаменту.

Так, Вікторія Лещенко, яка працювала в Docudays UA 13 років та очолювала Програмний департамент упродовж останніх чотирьох років, стане координаторкою конкурсних програм кінофестивалю Dok Leipzig.

З 1 травня Програмний департамент 20-го Docudays UA очолила Юлію Коваленко.

Як зазначила пресслужба фестивалю, у 2019 Юлія Коваленко долучилася до команди як програмерка Docudays UA. Вона курувала позаконкурсну кінопрограму DOCU/АРТ, а також секцію майстер-класів і воркшопів DOCU/КЛАС. 

Відомо, що з 2017 року Коваленко була редакторкою фестивального гіда, каталогу та інших друкованих видань Docudays UA. Вона є членкинею Спілки кінокритиків/-кинь України та Національної спілки журналістів/-ок України, а також перебуває у складі команди преселекторів/-ок Berlinale Forum.

Цьогоріч до Програмного департаменту долучилася також Дар'я Левченко — дослідниця кіно, перекладачка, редакторка, менеджерка культурних проєктів, випускова редакторка на Docudays UA.

Раніше вона працювала відбірницею на фестивалях PÖFF Shorts у Талліні, Естонія, та Filmfest DC, а також програмною асистенткою в AFI Silver Theatre and Cultural Center у Вашингтоні, США, та випусковою редакторкою на Docudays UA.

Нагадаємо, цьогоріч у конкурсній програмі DOCU/КОРОТКО 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA братимуть участь 10 фільмів з України та інших європейських країн. 

Більшу частину фільмів з програми DOCU/КОРОТКО можна буде переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Docudays UA оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня.

Docudays UA-2023 оголосив склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а також журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Docudays UA-2023 буде присвячений дослідженню образу майбутнього.

До конкурсної програми DOCU/Україна цього року ввійшли п'ять фільмів.

Журналісти вже можуть подавати заявки на акредитацію.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, скоєні російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: пресслужба Docudays UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY