Такер Карлсон звинуватив Fox News у шахрайстві. Проросійський ведучий перезапустить своє шоу на Twitter

Такер Карлсон звинуватив Fox News у шахрайстві. Проросійський ведучий перезапустить своє шоу на Twitter

10 Травня 2023
1307
10 Травня 2023
13:20

Такер Карлсон звинуватив Fox News у шахрайстві. Проросійський ведучий перезапустить своє шоу на Twitter

1307
Американський ведучий політичного токшоу Tucker Carlson Tonight на Fox News залишив свою посаду на каналі два тижні тому.
Такер Карлсон звинуватив Fox News у шахрайстві. Проросійський ведучий перезапустить своє шоу на Twitter
Такер Карлсон звинуватив Fox News у шахрайстві. Проросійський ведучий перезапустить своє шоу на Twitter

Проросійський ведучий політичного токшоу Tucker Carlson Tonight Такер Карлсон звинуватив телеканал Fox News у шахрайстві та порушенні контракту, а також висунув низку вимог щодо документів, які можуть передувати судовому позову. Про це пише ZN.ua із посиланням на повідомлення Axios.

Нагадаємо, два тижні тому Такер Карлсон залишив свою посаду на Fox News. На каналі не пояснили причин такого рішення. 

«Fox News Media і Такер Карлсон домовилися розлучитися. Ми дякуємо йому за його роботу в мережі як телеведучого та, перш за все, автора», — зазначили в повідомленні.

Вчора, 9 травня, ведучий оголосив, що перенесе своє шоу на твіттер.

«Незабаром ми перенесемо нову версію шоу, яке ми робили останні шість з половиною років, на Twitter, — сказав Такер Карлсон у відеозаписі. — Ми також принесли деякі інші речі, про які ми вам розповімо. Але зараз ми просто вдячні за те, що ми тут. Свобода слова — це головне право, яке ви маєте. Без нього у вас немає інших».

Контракт Карлсона з Fox News діє до січня 2025 року, і Fox хоче продовжувати платити йому, що завадило б ведучому запустити конкуруюче шоу, але, схоже, його адвокати обрали інший шлях.

За інформацією видання Axios, адвокати Карлсона уже надіслали лист до телекомпанії, у якому також висунули звинувачення.

«Агресивний лист його юристів до Fox дає Карлсону можливість стверджувати, що положення про неконкуренцію в його контракті більше не діє, що дозволяє йому запустити власне конкуруюче шоу або медіапідприємство», — йдеться у публікації Аxios.

Карлсон у листі до посадових осіб Fox News звинувачує співробітників Fox, включаючи «самого Руперта Мердока», у тому, що ті порушили обіцянки Карлсону «навмисно і з нерозважливою зневагою до правди». Там стверджується, що вони дали Карлсону «суттєві запевнення» або обіцянки, які були навмисно порушені, що є шахрайством.

Також у листі сказано, що Fox порушив угоду з Карлсоном про нерозголошення його приватних повідомлень у ЗМІ і невикористання приватних повідомлень Карлсона «для вжиття будь-яких несприятливих дій щодо його працевлаштування».

У листі також стверджується, що Fox News порушив обіцянки не укладати мирову угоду з Dominion Voting Systems «у спосіб, який би вказував на неправомірні дії» з боку Карлсона, і не вживати жодних дій у процесі врегулювання, які могли б зашкодити репутації Карлсона.

Нагадаємо, нещодавно телекомпанія Fox News оголосила про те, що припиняє співпрацю з телеведучим Такером Карлсоном. У заяві Fox News було сказано, що телеканал та пан Карлсон «домовились про припинення співпраці». 

Нагадаємо, в ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну «тиранією», а президента України Володимира Зеленського — «маріонеткою адміністрації Байдена», виступав проти надання Україні військової допомоги.

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з'являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, «тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну точку зору». 

Детальніше про наративи щодо України, які поширював Такер Карлсон, читайте у статті Діани Буцко «Американський Соловйов. Які міфи про Україну поширює ведучий Fox News Такер Карлсон».

У 2021 році ми також писали про те, що в мережі з'явилося відео, в якому американець Ден Бейлі говорить ведучому телеканалу Fox News: «Ви найгірша людина, відома людству».

Того ж року Пентагон засудив Карлсона за те, що він назвав жіночі війська «знущанням над військовими США».

Фото: Tucker Carlson Tonight / фейсбук

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1307
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду