Блінкен відреагував на загибель оператора та фіксерки Fox News

Блінкен відреагував на загибель оператора та фіксерки Fox News

16 Березня 2022
2752
16 Березня 2022
11:21

Блінкен відреагував на загибель оператора та фіксерки Fox News

2752
Ентоні Блінкен: Я вдячний усім, хто ризикує своїм життям, щоб показати світові, що відбувається в Україні.
Блінкен відреагував на загибель оператора та фіксерки Fox News
Блінкен відреагував на загибель оператора та фіксерки Fox News

Держсекретар США Ентоні Блінкен відреагував на загибель під Києвом фіксерки Fox News Олександри Кувшинової та оператора каналу П’єра Закшевського.

У твіттері Блінкен висловив співчуття через загибель журналістів.

«Дуже сумно почути, що оператор FoxNews П’єр Закшевський та українська журналістка Олександра Кувшинова були вбиті, висвітлюючи війну Росії проти України. Мої глибокі співчуття та побажання якнайшвидшого одужання нашому кореспонденту, який постраждав під час нападу (Бенджамін Холл, – ДМ.)... Я вдячний усім, хто ризикує своїм життям, щоб показати світові, що відбувається в Україні. Сполучені Штати засуджують безперервне насильство з боку Росії, яке ставить під загрозу безпеку журналістів та інших працівників ЗМІ в Україні», – написав Блінкен.

Олександра Кувшинова та оператор Fox News П’єр Закшевський загинули 14 березня у Горенці під Києвом. Під час обстрілу було поранено кореспондента Fox News Бенджаміна Холла. 

Олександра Кувшинова писала, що росіяни цілеспрямовано ціляться в журналістів. 

13 березня в Ірпені російські окупанти розстріляли американського журналіста Брента Рено. Разом із колегою Рено знімав евакуацію мешканців Ірпеня. Після перетину блокпосту машину, в якій вони їхали, розстріляли росіяни. Брент Рено зазнав смертельного поранення, іншого пораненого журналіста врятували українські медики.

Міжнарожний фонд «Справедливість для журналістів» (JFJ) повідомив, що від початку повномасштабної війни в Україні російські силовики атакували щонайменше 35 журналістів.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Захід запровадив персональні санкції проти Володимира Путіна та інших російських можновладців. Також західні держави відключили окремі банки Росії від системи SWIFT і запровадили сильні обмежувальні заходи проти Центрального банку Росії. Зокрема, було погоджено заморожування міжнародних резервів країни-агресора, а США та Велика Британія заборонили імпорт російських енергоносіїв. Росію полишають найбільші світові технологічні та промислові гіганти. 

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Prachatai/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2752
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
780 дн. тому
Блінкен у своєму пості називає загиблу журналісткою , а не якоюсь там "фіксеркою". Майте повагу до загиблих, якщо дівчина була журналіською, то так і пишіть, нікому не потрібен ваш сленг.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду