Власник Fox News визнав, що ведучі поширювали заяви Трампа про «вкрадені вибори»

Власник Fox News визнав, що ведучі поширювали заяви Трампа про «вкрадені вибори»

28 Лютого 2023
1637
28 Лютого 2023
14:07

Власник Fox News визнав, що ведучі поширювали заяви Трампа про «вкрадені вибори»

1637
Канал утім стверджує, що ведучі ніколи не підтримували заяви про буцімто фальсифікацію виборів і на той час не знали, що ці твердження неправдиві.
Власник Fox News визнав, що ведучі поширювали заяви Трампа про «вкрадені вибори»
Власник Fox News визнав, що ведучі поширювали заяви Трампа про «вкрадені вибори»

Американський медіамагнат, власник телеканалу Fox News Руперт Мердок визнав, що ведучі каналу підтримували необґрунтовані заяви Дональда Трампа, начебто президентські вибори 2020 року були сфальсифіковані на користь Джо Байдена. Про це він заявив під час свідчень за позовом Dominion Voting Systems проти телеканалу на $1,6 мільярда, повідомляє «Бабель» з посиланням на The Washington Post.

Dominion Voting Systems — це компанія, яка виробляє та продає апаратне та програмне забезпечення для електронного голосування, включаючи машини для голосування та табулятори, у Сполучених Штатах та Канаді. Dominion подала до суду на телеканал Fox News, звинувативши їх у наклепі щодо нібито фальсифікації президентських виборів, який, за твердженням компанії, призвів до значних фінансових та репутаційних збитків.

Ці наративи, які поширював тодішній президент Дональд Трамп, стали однією з основних причин масових заворушень біля Капітолія в січні 2021 року.

На запитання у суді, чи поширювала ведуча Fox News Джанін Пірро ці заяви, Мердок відповів: «Я так думаю». За словами Мердока, колишній ведучий Лу Доббс робив це багато разів, а ведучий у прайм-тайм Шон Хенніті робив це «трохи».

Мердок заперечив, що сама компанія Fox просувала ці погляди. Він заявив, що мережа «просто розглядала це як новину про те, що кажуть президент та його адвокати».

The Washington Post пише, що документи у справі доводять, що Мердок брав безпосередню участь в управлінні програмами телеканалу протягом хаотичних тижнів після дня виборів. Він намагався подати проблему фальсифікацій на виборах таким чином, щоб не розсердити глядачів і тодішнього президента Трампа.

Компанія Dominion також стверджує у документах на підкріплення свого позову, що Мердок надав зятю Трампа та його старшому раднику Джареду Кушнеру конфіденційну інформацію про передвиборчу рекламу Джо Байдена і про стратегію дебатів.

У своїй відповіді на позов телекомпанія Fox News стверджує, що ніколи не підтримувала заяви про буцімто фальсифікацію виборів і що її ведучі на той час не знали, що ці твердження не відповідають дійсності.

Fox також стверджує, що опублікованих раніше Dominion повідомлень про те, що керівники мережі скептично ставилися до тверджень команди Трампа, недостатньо для того, щоб довести, що компанія діяла зі «справжнім злим наміром», оскільки ці керівники не відповідали за поширення цих тверджень.

Як повідомляв раніше «ДМ», оприлюднене листування деяких провідних ведучих і керівництва телеканалу Fox News свідчить, що вони не вірили заявам тодішнього президента США Дональда Трампа, начебто президентські вибори 2020 року були сфальсифіковані. Однак канал продовжував широко висвітлювати ці заяви у своєму ефірі.

Графіка: Fox News

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1637
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду