Померла співачка й акторка Марія Миколайчук

Померла співачка й акторка Марія Миколайчук

2 Лютого 2023
2007

Померла співачка й акторка Марія Миколайчук

2007
Вона співала у тріо «Золоті голоси», знялась у кількох фільмах. Була дружиною актора Івана Миколайчука.
Померла співачка й акторка Марія Миколайчук
Померла співачка й акторка Марія Миколайчук

1 лютого у Чернівцях на 81-у році життя померла співачка та акторка Марія Миколайчук. Вона була дружиною українського актора Івана Миколайчука та учасницею тріо «Золоті голоси». Співала у хорі Верьовки та знялась у кількох кінострічках.

Про смерть акторки повідомила Чернівецька обласна рада з посиланням на племінника Івана Миколайчука Михайла Грицюка.

Племінник розповів, що Марія Миколайчук померла після тривалої хвороби. Сталось це 1 лютого близько 7-ої ранку.

Співачка, акторка, фольклористка Марія Миколайчук (до шлюбу Карп’юк) народилася 8 квітня 1941 року у селі Витилівка на Буковині.

Вона закінчила студію при Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської, працювала тут акторкою. У 1961 році почала співати в Українському народному хорі імені Григорія Верьовки. Згодом стала учасницею створеного з ініціативи Івана Миколайчука фольклорного вокального тріо «Золоті ключі», до якого разом з нею входили Ніна Матвієнко й Валентина Ковальська.

Разом з колегами по тріо знімалася у стрічках «Пропала грамота», «Дівочі мрії». Також знялася в епізодичній ролі в одному з найвідоміших фільмів з Іваном Миколайчуком «Білий птах з чорною ознакою». Востаннє Марія Миколайчук з'явилась на великому екрані у ролі Ірини Сергіївни у фільмі Романа Балаяна «Ми є. Ми поруч» (2021).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2007
Читайте також
29.01.2023 21:46
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
2 618
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду