У Повітряних Силах просять українські ЗМІ не робити необґрунтовані «переможні новини»

У Повітряних Силах просять українські ЗМІ не робити необґрунтовані «переможні новини»

4 Квітня 2023
2680
4 Квітня 2023
11:50

У Повітряних Силах просять українські ЗМІ не робити необґрунтовані «переможні новини»

2680
Деякі українські медіа розцінили передачу ЗСУ словацьких і польських МіГів як початок переможного контрнаступу на фронті.
У Повітряних Силах просять українські ЗМІ не робити необґрунтовані «переможні новини»
У Повітряних Силах просять українські ЗМІ не робити необґрунтовані «переможні новини»

Повітряні Сили ЗСУ в особі речника Юрія Ігната звернулись до українських журналістів із закликом припинити вигадувати інформацію та публікувати «переможні новини». Особливо це стосується ролі, яку ЗМІ відводять винищувачам МіГ-29, які Польща та Словаччина передали Україні. Про це пише сайт «Ми — Україна» із посиланням на телеграм-канал Повітряних Сил ЗС України.

«Прохання перестати маніпулювати заголовками, робити необґрунтовані “переможні новини” із передачі словацьких та польських МіГів, завдяки чому, цитую… “вдалось укомплектувати три бригади винищувачів”… І звідки взагалі взялась цифра 72?!

100500 раз повідомляю: у складі Повітряних Сил є 5 винищувальних бригад, три із них мають на озброєнні МіГ-29. Передача польських та словацьких МіГ-29 ДЕЩО посилить спроможності винищувальної авіації Повітряних Сил у виконанні поточних бойових завдань, але в жодному разі не вирішить питання “контрнаступу”, “перемоги” і т.д.

Для завоювання переваги в повітрі та перемоги нам потрібні сучасні багатоцільові літаки із широким спектром озброєння», — написав Юрій Ігнат.

Раніше речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони, а також попереджав про кримінальну відповідальність адміністраторів телеграм-каналів, які публікують інформацію про рух російських ракет та дронів і збиття їх українською ППО.

Крім цього, Повітряні Сили ЗСУ заявляли, що не розповідатимуть українським та закордонним ЗМІ про роботу протиповітряного щита країни.

Також у січні 2023-го низка українських медіа у заголовках своїх новин перефразували слова Юрія Ігната, який стверджував, що лише російське керівництво знає, коли завдасть чергового ракетного удару по Україні. Деякі ЗМІ натомість повідомили про «ймовірність нових атак Росії на Різдво», що «Україна готується до нового масованого удару», а «ЗСУ попередили про російські обстріли України на Різдво».

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2680
Читайте також
03.03.2021 12:11
Інститут масової інформації
ГО «Детектор медіа»
«Детектор медіа»
5 164
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Свідомий
542 дн. тому
Порохоботи, видихайте: гетьман вже не буде президентом. Ніколи! І те, що ви поширюєте кремлівські наративи проти чинної влади (а отже, і проти держави), не допоможе ні вам, ні пастуху вашого стада.
Ігор
542 дн. тому
ЗМІ виконують замовлення і темники Орків Президента. До них і треба звертатися. Всі новини в українському інформаційному просторі однакові і з'являються одночасно. Корумповані створюють непереможний образ вождя всесвіту.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду