Повітряні сили не розповідатимуть ЗМІ про роботу протиповітряного щита України

Повітряні сили не розповідатимуть ЗМІ про роботу протиповітряного щита України

26 Жовтня 2022
1240
26 Жовтня 2022
11:53

Повітряні сили не розповідатимуть ЗМІ про роботу протиповітряного щита України

1240
Повітряні сили: Висвітлення бойової роботи протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ не передбачається.
Повітряні сили не розповідатимуть ЗМІ про роботу протиповітряного щита України
Повітряні сили не розповідатимуть ЗМІ про роботу протиповітряного щита України

Повітряні сили ЗСУ заявили, що не розповідатимуть українським та закордонним ЗМІ про роботу протиповітряного щита країни.

«Висвітлення бойової роботи протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України не передбачається. Також це стосується процесу надходження в Україну зенітних ракетних систем IRIS-T та Nasams і їхньої бойової роботи. Дякуємо за розуміння. Разом – до перемоги!», говориться в заяві Повітряних сил.

12 жовтня міністр оборони Олексій Резніков поінформував, що німецький комплекс ППО IRIS-T вже в Україні, він інтегрований в систему протиповітряної оборони. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що комплекс IRIS-T допомагає ефективно закривати небо над Україною.

25 жовтня керівництво американської корпорації Raytheon Technologies повідомило, що уряд США вже отримав два комплекси NASAMS, і «найближчим часом» їх передадуть Україні.

Росія посилила ракетні удари по Україні та намагається знищити енергетичну інфраструктуру країни. В Україні спостерігається дефіцит потужностей, з 20 жовтня Національна енергетична компанія «Укренерго» попередила про запровадження обмежень споживання електроенергії.

Нагадаємо, 21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

Ілюстративне фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1240
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду