Благодійний проєкт «Серце Азовсталі» розпочав операційну діяльність. Наталя Ємченко стала членкинею наглядової ради проєкту

Благодійний проєкт «Серце Азовсталі» розпочав операційну діяльність. Наталя Ємченко стала членкинею наглядової ради проєкту

3 Квітня 2023
1133
3 Квітня 2023
11:34

Благодійний проєкт «Серце Азовсталі» розпочав операційну діяльність. Наталя Ємченко стала членкинею наглядової ради проєкту

1133
Проєкт для системної підтримки захисників Маріуполя та їхніх родин заснував у 2023 році Рінат Ахметов.
Благодійний проєкт «Серце Азовсталі» розпочав операційну діяльність. Наталя Ємченко стала членкинею наглядової ради проєкту
Благодійний проєкт «Серце Азовсталі» розпочав операційну діяльність. Наталя Ємченко стала членкинею наглядової ради проєкту

У січні 2023 року український бізнесмен Рінат Ахметов заявив про створення благодійного проєкту «Серце Азовсталі» із бюджетом у 1 млрд грн. Мета проєкту — надавати системну підтримку захисникам Маріуполя та їхнім родинам.

У межах проєкту є кілька ключових програмних напрямів: здоров’я (лікування, реабілітація та протезування військових); робота (допомога в адаптації  до цивільного життя після служби); родини (допомога сім’ям загиблих, полонених і безвісти зниклих оборонців Маріуполя); юридичний супровід та правозахист; психологічна підтримка й допомога хлопцям і дівчатам, які повертаються з полону.

Щоб проєкт був максимально корисним, «Серці Азовсталі» матиме координаційну раду. В дорадчому органі будуть представники військових підрозділів, які обороняли Маріуполь навесні 2022 року. Члени координаційної ради верифікуватимуть (підтверджуватимуть) кандидатури людей, які звертатимуться по допомогу, та вирішуватимуть, як їм найкращим чином допомогти. 

У лютому проєкт «Серце Азовсталі» почав приймати заявки від бійців, які боронили Маріуполь, а також від родин захисників, що загинули, потрапили у полон чи зникли безвісти.

Сьогодні, 3 квітня, «Серце Азовсталі» починає свою операційну діяльність за усіма програмними напрямками, а членкинею наглядової ради благодійного проєкту стала Наталія Ємченко, директорка з комунікацій SCM. Про це Ємченко повідомила на своїй фейсбук-сторінці, зазначивши, що ця робота є для неї «великою честю та великою відповідальністю».

Нагадаємо, 11 липня 2022 року Рінат Ахметов оголосив про «вимушений крок» — вихід компанії System Capital Management із медійних активів.

Наприкінці березня «Медіа Група Україна» разом з «1+1 media», Starlight Media та Inter Media Group попросили про фінансову допомогу для подальшого виробництва марафону «Єдині новини».

У березні 2022-го Forbes повідомив, що Ахметов з початку повномасштабної війни втратив $9,5 млрд, однак зберіг першу сходинку рейтингу найбагатших українців з оцінкою статків у $4,2 млрд. 

29 червня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення реєстру олігархів. РНБО підготувала технологічний майданчик для роботи реєстру олігархів на базі системи СОТА. 

Народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук висловила думку про те, що рішення Ахметова підтверджує, що медіа були для нього лише інструментом політичного впливу, а не бізнесом.  Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав цей крок гідним прикладом виконання закону про деолігархізацію. Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вважає, що деолігархізація — лише привід, а не справжня причина рішення Ріната Ахметова.

11 липня стало відомо, що «Медіа Група Україна» запустила пакет із дев’ятьох українських каналів на польській цифровій платформі Polsat. Раніше «Медіа Група Україна» озвучувала наміри запустити пакети українських каналів у Німеччині, Ірландії та Угорщині, а також запустила пакет на платформі Wirtualna Polska.

У вересні 2022-го «Детектор медіа» писав про те, що у реєстрі з’явилось товариство з обмеженою відповідальністю «Ми – Україна», яке, за інформацією джерел нашої редакції, є юридичною особою проєкту колишніх працівників медіагрупи «Україна».

У вересні 2022-го група колишніх медійників Ахметова подала заяву на отримання ліцензії, щоб запустити супутниковий канал.

У лютому 2023-го стало відомо, що медіагрупа «Україна» веде перемовини щодо прав на бібліотеку закритих каналів Ахметова.

Фото: «Серце Азовсталі» / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1133
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду