Ахметов оголосив про відмову від ліцензій і припинення роботи онлайн-видань «Медіа Групи Україна»

Ахметов оголосив про відмову від ліцензій і припинення роботи онлайн-видань «Медіа Групи Україна»

11 Липня 2022
8255
11 Липня 2022
17:16

Ахметов оголосив про відмову від ліцензій і припинення роботи онлайн-видань «Медіа Групи Україна»

8255
Рінат Ахметов: «Медіа Група Україна» відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні.
Ахметов оголосив про відмову від ліцензій і припинення роботи онлайн-видань «Медіа Групи Україна»
Ахметов оголосив про відмову від ліцензій і припинення роботи онлайн-видань «Медіа Групи Україна»

Український бізнесмен Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу.
 
«Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ», – повідомив Ахметов.
 
Він зазначив, що таке рішення продиктоване тим, що закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» набирає чинності.

«Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах. За понад 20 років, починаючи з 2000-го року, ми разом із журналістами створили медіахолдинг, що ґрунтується на принципах свободи слова, правди і професіоналізму, складається з 10 ефірних і супутникових телевізійних каналів, інтернет-ресурсів, друкованих ЗМІ та сучасної виробничої медійної екосистеми. Загальний обсяг інвестицій, вкладених у цей медіахолдинг, перевищив 1,5 млрд доларів США.

Але найбільша інвестиція — це внесок кожного з 4 000 журналістів і співробітників нашої медійної команди. Завдяки вашій роботі канали "Україна" й "Україна 24" стали лідерами в Україні за глядацькою аудиторією, а канали групи «Футбол» збирали мільйони уболівальників перед екранами. Тому мені важко приймати рішення про вихід із медійного бізнесу», – заявив бізнесмен.

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова об'єднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», «Новинну Групу Україна» та інші.

Наприкінці березня 2022 року «Медіа Група Україна» разом з «1+1 media», Starlight Media та Inter Media Group попросили про фінансову допомогу для подальшого виробництва марафону «Єдині новини».

У березні Forbes повідомив, що Ахметов з початку повномасштабної війни втратив $9,5 млрд, однак зберіг першу сходинку у рейтингу найбагатших українців. Його статки оцінювали у $4,2 млрд. 

29 червня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення реєстру олігархів. РНБО підготувала технологічний майданчик для роботи реєстру олігархів на базі системи СОТА.

Згідно із законом, олігархами вважатимуться громадяни, які одночасно відповідатимуть таким ознакам:

  • беруть участь у політичному житті;
  • мають значний вплив на ЗМІ;
  • громадянин є кінцевим бенефіціарним власником суб'єкта господарювання, який має монопольне становище на ринку та протягом одного року поспіль підтримує або посилює це становище;
  • мають активи на понад 1 мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб.

Людям, яких визнали олігархами, забороняється здійснювати внески (прямо або опосередковано через інших осіб) на підтримку політичних партій, фінансувати будь-яку політичну агітацію або проведення мітингів і демонстрацій з політичними гаслами, бути покупцем (бенефіціаром покупця) при приватизації об'єктів великої приватизації.

Виключити людину з реєстру олігархів може РНБО на підставі заяви людини, включеної до реєстру, якщо вона буде відповідати менше, ніж трьом критеріям, які визначені цим законопроєктом.

11 липня стало відомо, що «Медіа Група Україна» запустила пакет із 9 українських каналів на польській цифровій платформі Polsat. Раніше «Медіа Група Україна» озвучувала наміри запустити пакети українських каналів у Німеччині, Ірландії та Угорщині, а також запустила пакет на платформі Wirtualna Polska.

Фото: Фонд Ріната Ахметова/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8255
Читайте також
12.07.2022 10:49
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 761
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
653 дн. тому
Ти диви! Виявляється, в нас олігархі були найбільш добропорядні громадяни. Як тільки Україна докотилась до сьогоднішнього стану?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду