Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуги народу»

Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуги народу»

1 Лютого 2021
1997
1 Лютого 2021
19:30

Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуги народу»

1997
Раніше проти нардепа ввели санкції через втручання у вибори США.
Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуги народу»
Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуги народу»

Колишнього журналіста, народного депутата Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуги народу». Про це повідомляє «Бабель» з посиланням на джерело в партії.

Як повідомила нардеп СН Ольга Василевська-Смаглюк, засідання фракції було дуже коротким, а виключення Дубінського підтримали понад 180 членів фракції.

За даними «Бабеля», за виключення депутата проголосували 198 з 246 «слуг народу» - 80,15% фракції. 29 осіб були проти, 19 утрималися.

Олександр Дубінський повідомив у «Телеграмі», що йому не дали оголосити промову на зборах фракції. Він вкотре намагався наголосити, що питання санкцій з боку США - не його особисте, а всієї України.

«Перейдено всі можливі червоні лінії. Провокації влаштовуються навіть перед американським посольством. А у фракції намагаються використовувати шахрайські методи для отримання потрібних комусь результатів. Результатів, які нічого спільного з інтересами українського народу не мають», - вважає Дубінський.

Раніше заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила журналістам, що серед нардепів СН через мобільний додаток йде голосування щодо рішення, яке фракція має ухвалити стосовно Дубінського через накладені на нього санкції США. Дубінський запустив паралельний підрахунок голосів.

Нагадаємо, активісти Центру протидії корупції направили низку звернень в українські та закордонні фінансові, правоохоронні та контролюючі структури в межах проєкту #ЗробимоЇхВізиРазом. Організація добивалася «впровадження санкцій цивілізованими державами щодо кремлівських агентів в українській владі». Інформацію про нардепа Олександра Дубінського зафіксували в окремому досьє.

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора за заявою ЦПК та за рішенням суду почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Того ж дня уряд США запровадив санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа. Їх обвинувачують у втручанні в американські вибори та належності до «російської мережі впливу». Одним із джерел рішення також стало звернення ЦПК. Після цього сайт блогера dubinsky.pro перестав працювати. 28 січня сервіс відеохостингу YouTube «за порушення правил спільноти» видалив канал Дубінського, у якого було понад 350 тисяч підписників.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що тимчасова повірена у справах США в Україні Крістін Квін зустрічалася з народними депутатами фракції «Слуга народу» через Олександра Дубінського.

26 січня президент Володимир Зеленський запропонував нардепу добровільно вийти з фракції, мотивуючи це тим, що він може нашкодити та підривати репутацію «Слуги народу». Однак Олександр Дубінський відмовився. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1997
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду