РНБО запровадила санкції проти ще 9 українців: серед них немає Коломойського, Деркача і Дубінського

РНБО запровадила санкції проти ще 9 українців: серед них немає Коломойського, Деркача і Дубінського

16 Липня 2021
2197
16 Липня 2021
19:27

РНБО запровадила санкції проти ще 9 українців: серед них немає Коломойського, Деркача і Дубінського

2197
Рада національної безпеки і оборони вирішила запровадити санкції ще проти дев'яти українців, які вже перебувають під санкціями Сполучених Штатів.
РНБО запровадила санкції проти ще 9 українців: серед них немає Коломойського, Деркача і Дубінського
РНБО запровадила санкції проти ще 9 українців: серед них немає Коломойського, Деркача і Дубінського

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу у п’ятницю. За його словами, зараз санкції США діють щодо 134 громадянин України.

З них 130 людей перебувають під санкціями Мінфіну США і 4 громадянина – під санкціями Держдепу.

Із тих, хто під санкціями Мінфіну, 4 померли, тому лишаються у списку 126 осіб. Щодо 100 з них РНБО вже ввела санкції раніше. Тепер до них додалися ще 9 українців. Щодо решти списку США – робота триває.

Пізніше Данілов, відповідаючи на питання, сказав, що у списку з 9 людей немає Андрія Деркача, Ігоря Коломойського і Олександра Дубинського.

Нагадаємо, що 4 червня 2021 року Данілов повідомив про те, що СБУ перевірить 134 громадянина України, які перебувають під санкціями США. Крім того, 24 червня в Офісі президента відбулась закрита нарада щодо перевірки громадян України, які перебувають під санкціями США.

У січні 2021 року Мінфін США запровадив санкції проти сімох громадян України і чотирьох організацій, які, за твердженнями відомства, були пов’язані з операцією впливу депутата Ради Андрія Деркача.

Під санкції, зокрема, потрапили нардеп Олександр Дубінський, ексдепутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко та політолог Петро Журавель.

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти компаній «Ера-Медіа», «Інформаційного агентства Онлі Н’юз», «Скептик» та сайту Nabuleaks.

Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, нардепа Андрія Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ.

У березні 2021 року Держдеп США запровадив санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського через «причетність до корупційних дій». Санкції в Україні проти Коломойського не введено.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2197
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лом
1006 дн. тому
Слуги неукраїнського народу брешуть про боротьбу з олігархами ! Нещодавно ці холуї олігархів за рахунок українського народу зробили щедрий подарунок олігархам , - списали їхні борги перед державною компанією Нафтогаз України ( тобто перед українським народом) на суму 100 МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ ( 3 МІЛЬЯРДИ ЄВРО) ! При цьому уряд шмигаля -зеленського піднімає тарифи на газ, електрику, воду, тепло у середньому на 40-60% , що вже з жовтня -листопада вдарить по кишеням всіх українців. При цьому шмигалі-зеленські зменшують субсидії для українців на 35-50% ! Йде тотальний ОЛІГАРХО-ФАШИСЬКИЙ ГЕНОЦИД УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ, ЯКИЙ ПРОВОДЯТЬ ЗРАДНИКИ УКРАЇНИ ЗЕЛЕНСЬКІ,РАЗУМКОВИ, ШМИГАЛІ,АРАХАМІЇ,ВЕРЕЩУКИ,ТИЩЕНКИ ТА БАНДА "СЛУГ ОЛІГАРХІВ" У ПОВНОМУ СКЛАДІ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду