Ткаченко: Люди вмикають спільний телемарафон, зокрема, аби перевірити достовірність новин у Telegram

Ткаченко: Люди вмикають спільний телемарафон, зокрема, аби перевірити достовірність новин у Telegram

9 Квітня 2023
4912
9 Квітня 2023
13:30

Ткаченко: Люди вмикають спільний телемарафон, зокрема, аби перевірити достовірність новин у Telegram

4912
За словами міністра культури та інформаційної політики, попри те, що інтерес глядачів до спільного марафону «трохи згасає», показники охоплення залишаються високими.
Ткаченко: Люди вмикають спільний телемарафон, зокрема, аби перевірити достовірність новин у Telegram
Ткаченко: Люди вмикають спільний телемарафон, зокрема, аби перевірити достовірність новин у Telegram

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що для того, аби перевірити інформацію з Telegram-каналів, українці спершу вмикають спільний телемарафон. Про це він сказав в ефірі «Єдиних новин».

«Це джерело інформації, зокрема, для верифікації того, що насправді відбувається. Бо коли люди читають неперевірену інформацію в Telegram, перше, що вони роблять для того, аби переконатися в достовірності, це вмикають марафон. Під час війни це надзвичайно важливий аспект», — зазначив Ткаченко. 

За його словами, попри те, що інтерес глядачів до спільного марафону «трохи згасає», показники охоплення залишаються високими, адже за ним також стежать в онлайн-форматі.

«На початку війни всі дивилися телемарафон, ні в кого не було запитань, адже всім було зрозуміло, що це першоджерело для отримання верифікованої інформації про війну з Росією. Але згодом, безперечно, інтерес публіки трохи згасає. Тим не менш, частка тих людей, хто знає про марафон сягає 95%, частка тих, хто йому довіряє, — 75%, а тих, хто дивиться його час від часу, — 40%. Це все ж таки великі цифри», — сказав міністр.

Окрім цього, Ткаченко додав, що держава інвестуватиме в аудіовізуальний контент, адже розуміє, що телебачення втрачає рекламні доходи. 

«Тому цього року держава зробить перший крок, і ми дуже заохочуємо наших західних партнерів інвестувати саме в аудіовізуальний контент», — зазначив міністр.

Раніше Олександр Ткаченко казав, що частка телемарафону «Єдині новини» тримається на рівні 13-15% переглядів, оскільки в цілому перегляд телебачення падає. Однак за соціологічними опитуваннями, які проводить НСТУ, рівень довіри до марафону серед глядачів «не просто не падає, а досить високий».

Він також повідомляв, що канали, які працюють в єдиному телемарафоні, найближчим часом отримають підтримку від держави.

Нагадаємо, телемарафон «Єдині новини» працює з перших днів повномасштабної війни. На початку у виробництві цього загальнонаціонального інформаційного проєкту брали участь чотири комерційні медіагрупи («1+1 media», StarLight Media, «Інтер» і «Україна»), а також державний телеканал «Рада» і Суспільне. Після того, як Рінат Ахметов закрив свій медіабізнес і з пулу виробників вийшов канал «Україна», до створення «Єдиних новин» долучилася команда колишніх працівників «України» під брендом «Ми — Україна». 

Нещодавно заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що поки триває війна, телеканали не будуть скасовувати своєї участі у створенні спільного загальнонаціонального марафону.

За даними дослідження USAID-Internews, станом на листопад 2022-го телемарафон «Єдині новини» дивились 32% українців, і майже всі вони довіряли інформації телемарафону.

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4912
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
353 дн. тому
За часів срср 100 відсотків громадян знали про існування центрального телебачення і 100 відсотків його дивилися. Бо більше нічого не було. Слава науково-технічному прогресу - зараз є альтернативні способи комунікації окрім телебачення і простий порівняльний аналіз призводить до висновку, що те, що видають за взірець - просто дно і архаїка. "Ленинский университет миллионов", "9 студия", "Международная панорама", "Служу советскому союзу"," Сельский час" і програма "Время" - це і є телемарафон, тільки 50 років тому. Хто пам'ятає - той зрозуміє.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду