detector.media
Валерія Буняк
19.02.2023 13:50
Олександр Ткаченко: Журналісти заснували канал «Ми — Україна» на вихідну допомогу після звільнення
Олександр Ткаченко: Журналісти заснували канал «Ми — Україна» на вихідну допомогу після звільнення
Генпродюсер каналу Юрій Сугак раніше заявив, що канал належить «виключно журналістам, колишнім працівникам МГУ» і фінансується за рахунок внесків засновників.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв'ю у програмі «Рандеву» стверджує, що канал «Ми — Україна» створили журналісти на вихідну допомогу після звільнення з «Медіа Групи Україна».

«Це фактично повернення журналістів ТРК "Україна" під новим брендом. Я розмовляв із Юрієм Сугаком та його колегами. Оскільки вони отримали вихідну допомогу від Ахметова, то змогли скластися для того, щоб зробити новий інформаційний телеканал», — сказав Ткаченко.

Він також зазначив, що бачив офіційний зареєстрований документ, у якому йдеться про те, що засновниками телеканалу є журналісти. Міністр додав, що вірить у те, що медіа було профінансоване їхніми коштами, оскільки виплати після звільнення з ТРК «Україна» «були досить солідними».

Ведуча Яніна Соколова кілька разів ставила таку позицію міністра під сумнів. Зокрема, заявила:«Виплати журналістам телеканалів, які належали Ахметову, зокрема «України», складали піврічну зарплату [...] Я питала журналістів цього каналу. Ніхто з них не віддавав свої гроші [на створення «Ми-Україна», — ДМ]»

Нагадаємо, медіакомпанії Ріната Ахметова вийшли з ринку у липні 2022 року. Бізнесмен пов’язав це з тим, що «антиолігархічний» закон набуває чинності.  

У кінці вересня того ж року, колишні працівники «Медіа Групи Україна» заснували ТОВ «Ми — Україна». Бенефіціарним власником компанії є блогер і політичний експерт Ігор Ігорович Петренко.

19 жовтня Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Ми  Україна». Директор каналу — Ігор Петренко, генеральний продюсер каналу – Юрій Сугак.

3 листопада Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала компанії ТОВ «Ми  Україна» дозвіл на мовлення на вільному каналі у цифровому мультиплексі МХ-2. Видача таких дозволів стала можливою на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Йдеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України.

До того, як це Положення набуло чинності, регулятор давав дозвіл на мовлення на тих вільних місцях у регіональних мультиплексах «Зеонбуду» та Концерну РРТ, які мали виноситись на конкурс, а раніше належали каналам Медведчука. Однак ці питання не розглядались на засіданнях.

З 8 листопада канал «Ми — Україна» виробляє марафон «Єдині новини» разом з «1+1», «Інтером», Starlight Media та Суспільним. Генеральний продюсер каналу Юрій Сугак заявив, що канал належить «виключно журналістам, колишнім працівникам МГУ» і фінансується за рахунок внесків засновників представників колективу.

Окрім Юрія Сугака, серед засновників є Вiталiй Тарасов, Людмила Добровольська, Олег Панюта, Олена Цинтила, Iгор Пупков та Володимир Коваленко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY