Вбивство українки Галини Гатчинс: Алека Болдвіна будуть судити, йому загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення

Вбивство українки Галини Гатчинс: Алека Болдвіна будуть судити, йому загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення

1 Лютого 2023
1639
1 Лютого 2023
10:48

Вбивство українки Галини Гатчинс: Алека Болдвіна будуть судити, йому загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення

1639
Також прокуратура висунула звинувачення Ганні Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за зброю на знімальному майданчику.
Вбивство українки Галини Гатчинс: Алека Болдвіна будуть судити, йому загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення
Вбивство українки Галини Гатчинс: Алека Болдвіна будуть судити, йому загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення

Прокуратура штату Нью-Мексико висунула Алеку Болдвіну звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки українського походження Галини Гатчинс, яка загинула після його пострілу під час зйомок фільму «Іржа» у 2021 році. Звинувачення висунуті й проти колеги Болдвіна, Ганни Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику. Про це пише The Wall Street Journal.  

Алек Болдуін направив пістолет на операторку та режисера стрічки Девіда Голлза, незважаючи на те, що він знав, що перше правило безпеки використання зброї під час зйомок — ніколи не спрямовувати її на когось, повідомили слідчі в заяві про ймовірну причину загибелі Гатчинс. Він також не перевірив безпечність зброї за допомогою Ґутьєррес-Рід, додали слідчі у своїй заяві.

«Сьогодні ми зробили ще один важливий крок у забезпеченні правосуддя для Галини Гатчинс», — заявила окружна прокурорка міста Санта-Фе Кармак-Алтвіс. — У Нью-Мексико ніхто не стоїть вище закону, і справедливість буде досягнута».

Як з’ясували слідчі, репетиційна сцена не вимагала пострілу зі зброї. Експерти, з якими вони консультувалися, сказали, що під час репетиції слід використовувати пластикову зброю або муляж пістолета.

У судових матеріалах слідчі заявили, що Ґутьєррес-Рід неодноразово порушувала встановлені правила безпеки щодо використання вогнепальної зброї під час зйомок.

Болдуіна та Ґутьєррес-Рід не будуть заарештовані, але мають з’явитися у суді, де їм офіційно висунуть звинувачення. Ймовірно, це відбудеться онлайн у найближчі два тижні. Обох будуть судити за двома різними пунктами звинувачення в ненавмисному вбивстві. Один з них передбачає покарання до 18 місяців позбавлення волі. Другий — обов'язковий п'ятирічний термін ув'язнення. 

Раніше Болдвін наполягав на тому, що він не натискав на гачок револьвера, коли пістолет стріляв. Окружна прокурорка Кармак-Алтвіс сказала, що слідчі Федерального бюро розслідувань провели аналіз пістолета і з’ясували, що гачок було натиснуто, і це буде ключовим доказом у справі.

Згідно з матеріалами суду, аналіз зброї показав, що револьвер не вийшов з ладу, і лише натискання на спусковий гачок могло спричинити його постріл.

Нагадаємо, трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок малобюджетного вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико неподалік міста Санта-Фе. Внаслідок пострілу  Болдвіна загинула Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза, який перебував за її спиною.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та протягом останнього часу працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її до десяти найперспективніших операторів США.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдвіну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто в ній немає бойових патронів).

У фокус уваги детективів потрапили ще двоє осіб: збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, а також помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

У листопаді 2022-го Болдвін подав позов на знімальну групу стрічки «Іржа». Він вважає членів групи причетними до випадкового вбивства Гатчинс на знімальному майданчику та звинувачує у недбалості. 

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Ґутьєррес-Рід висунуть звинувачення і будуть судити.

Фото: UNclimatechange / Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1639
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду