Зйомки фільму «Іржа» відновлюють через півтора року після загибелі операторки Галини Гатчинс

Зйомки фільму «Іржа» відновлюють через півтора року після загибелі операторки Галини Гатчинс

20 Квітня 2023
1021
20 Квітня 2023
20:40

Зйомки фільму «Іржа» відновлюють через півтора року після загибелі операторки Галини Гатчинс

1021
Актор Алек Болдвін повернеться на знімальний майданчик за два тижні до початку судового засідання, яке вирішить, чи буде актор засуджений за звинуваченням у ненавмисному вбивстві Гатчинс.
Зйомки фільму «Іржа» відновлюють через півтора року після загибелі операторки Галини Гатчинс
Зйомки фільму «Іржа» відновлюють через півтора року після загибелі операторки Галини Гатчинс

Зйомки вестерну «Іржа» відновили у штаті Монтана через 18 місяців після загибелі операторки українського походження Галини Гатчинс від пострілу актора Алека Болдвіна на знімальному майданчику у Нью-Мексико. Про це повідомило видання Reuters.

Видання також зазначило, що Болдвін повернеться на знімальний майданчик за два тижні до початку судового засідання, яке вирішить, чи буде актор засуджений за звинуваченням у ненавмисному вбивстві Гатчинс.

За словами юристки Меліни Спадоне, зйомки відбуватимуться на знімальному майданчику Yellowstone Film Ranch в Монтані.

Нещодавно актор Алек Болдвін, який наразі не визнав своєї провини у загибелі на знімальному майданчику операторки українського походження Галини Гатчинс, попросив суд відхилити позов, який проти нього подали українські родичі загиблої — батьки та сестра. Він стверджує, що українські родичі Гатчинс не були з нею близькими ні фізично, ані емоційно.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року стало відомо, що Бодвін досяг мирової угоди із чоловіком операторки Галини Гатчинс — він став виконавчим продюсером фільму і отримує частину прибутку від прокату картини.

Наприкінці березня 2023-го Дейв Голлс, перший помічник режисера вестерну «Іржа», визнав провину й отримав покарання — шість місяців умовного терміну з випробувальним терміном без нагляду, штраф в розмірі 500 доларів, 24 годин громадських робіт і курси з безпеки вогнепальної зброї.

Натомість інші обвинувачені — актор Алек Болдвін та збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід — так і не визнали своєї провини.

42-річна Галина Гатчинс загинула 21 жовтня 2021 року під час зйомок малобюджетного вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико неподалік від міста Санта-Фе. Внаслідок пострілу Болдвіна також був поранений режисер Джоел Соуза, який перебував за спиною жінки.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдвіну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що в зброї немає бойових патронів.

У фокус уваги детективів потрапили також збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, та помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

У листопаді 2022-го Болдвін подав позов на знімальну групу стрічки «Іржа». Він вважає членів групи причетними до випадкового вбивства Гатчинс на знімальному майданчику та звинувачує у недбалості. 

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Ґутьєррес-Рід висунуть звинувачення і будуть судити.

Спочатку йшлося про те, що Болдвіну загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення, але згодом прокурори пом'якшили звинувачення голлівудському актору, скоротивши можливий термін ув'язнення, який йому загрожує, до максимум 18 місяців.

Нещодавно оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і технічний працівник Різ Прайс фільму «Іржа» подали позов проти Алека Болдвіна та продюсерів картини. У позові стверджується, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли він здійснив постріл. Позивачі кажуть, що вони отримали «вибухові травми», і вимагають відшкодування збитків. 

Фото: скриншот з відео Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1021
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду