Ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчинс: фахівчиню зі зброї звинуватили в маніпулюванні доказами

Ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчинс: фахівчиню зі зброї звинуватили в маніпулюванні доказами

23 Червня 2023
4205
23 Червня 2023
13:05

Ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчинс: фахівчиню зі зброї звинуватили в маніпулюванні доказами

4205
Ганну Ґутьєррез-Рід також судитимуть за звинуваченням у «передаванні наркотичних речовин іншій особі».
Ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчинс: фахівчиню зі зброї звинуватили в маніпулюванні доказами
Ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчинс: фахівчиню зі зброї звинуватили в маніпулюванні доказами

У США прокурори звинуватили фахівчиню зі зброї Ганну Ґутьєррез-Рід, яка працювала у складі знімальної групи фільму «Іржа», у маніпулюванні доказами у зв’язку з трагічним пострілом, який убив операторку Галину Гатчинс. Про це пише ІМІ із посиланням на повідомлення ВВС.

Нагадаємо, раніше проти Ганни Ґутьєррез-Рід було висунуто звинувачення в ненавмисному вбивстві.

Крім того, фахівчиню зі зброї судитимуть за звинуваченням у «передаванні наркотичних речовин іншій особі», повідомили прокурори.

Адвокат Ґутьєррез-Рід заявив, що його клієнтка відкидатиме останнє звинувачення, адже воно є виявом «злопам’ятливості та мстивості».

Як встановило слідство, Ґутьєррез-Рід передавала наркотики іншій особі 21 жовтня 2021 року, в день, коли було вбито Гатчинс, щоб «уникнути власного арешту, суду чи ув’язнення», повідомляло агентство Reuters.

Тиждень тому в інших документах прокурори також писали, що в день трагічного пострілу, який спричинив смерть операторки Гатчинс, Ґутьєррез-Рід мала похмілля, оскільки вона вечорами начебто пила алкоголь і курила марихуану, поки тривали зйомки фільму.

Адвокат Ґутьєррез-Рід наполягає, що прокурори некоректно поводилися під час розслідування справи й скотилися до «злісного наклепу». Її захисники подали клопотання про відхилення звинувачення в ненавмисному вбивстві.

На тлі цього головний слідчий офісу окружного прокурора Санта-Фе, який має піти з посади наступного місяця, розкритикував офіс шерифа за те, як його співробітники провели розслідування стрілянини на знімальному майданчику, і за висновки, які вони зробили у своєму звіті за жовтень 2022 року.

«Поведінка офісу окружного шерифа Санта-Фе під час і після свого першого розслідування є непрофесійною і заслуговує на засудження», — написав Роберт Шиллінґ в електронному листі, який надіслав колегам 20  червня.

Критику виніс на широкий загал адвокат Ґутьєррез-Рід, який випадково отримав цього листа від когось із прокурорів. ВВС звернулася до офісу окружного шерифа Санта-Фе по коментар. Шиллінґ у розмові з Reuters відмовився коментувати ситуацію.

Нагадаємо, 42-річна операторка українського походження Галина Гатчинс загинула 21 жовтня 2021 року під час зйомок малобюджетного вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико неподалік від міста Санта-Фе. Внаслідок пострілу актора Алека Болдвіна також був поранений режисер Джоел Соуза, який перебував за спиною жінки.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдвіну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що в зброї немає бойових патронів.

У фокус уваги детективів потрапили також збройова експертка Ганна Ґутьєррез-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, та помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

У листопаді 2022-го Болдвін подав позов на знімальну групу стрічки «Іржа». Він вважає членів групи причетними до випадкового вбивства Гатчинс на знімальному майданчику та звинувачує у недбалості. 

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Ґутьєррез-Рід висунуть звинувачення і будуть судити.

Спочатку йшлося про те, що Болдвіну загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення, але згодом прокурори пом'якшили звинувачення голлівудському актору, скоротивши можливий термін ув'язнення, який йому загрожує, до максимум 18 місяців.

Оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і технічний працівник Різ Прайс фільму «Іржа» також подали позов проти Алека Болдвіна та продюсерів стрічки. У позові стверджується, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли він здійснив постріл. Позивачі кажуть, що вони отримали «вибухові травми», і вимагають відшкодування збитків. 

Болдвін не визнав своєї провини у загибелі на знімальному майданчику Гатчинс. Нещодавно стало відомо, що він попросив суд відхилити позов, який проти нього подали українські родичі загиблої — батьки та сестра. Він стверджує, що українські родичі Гатчинс не були з нею близькими ні фізично, ані емоційно.

У жовтні 2022 року ми писали, що Болдвін досяг мирової угоди з чоловіком операторки Галини Гатчинс — він став виконавчим продюсером фільму і отримує частину прибутку від прокату. Зйомки вестерну «Іржа» вже відновили у штаті Монтана.

Наприкінці березня 2023-го Дейв Голлс, перший помічник режисера вестерну «Іржа», визнав провину й отримав покарання — шість місяців умовно з випробувальним терміном без нагляду, штраф у розмірі 500 доларів, 24 години громадських робіт і курси з безпеки вогнепальної зброї.

У квітні цього року стало відомо, що з актора Алека Болдвіна зняли кримінальні звинувачення у зв'язку зі смертю Гатчинс, а прокурори виявили нові факти, які потребували розслідування.

Фото: скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду