Загибель Галини Гатчинс: суд дозволив дослідити телефон Алека Болдуїна

Загибель Галини Гатчинс: суд дозволив дослідити телефон Алека Болдуїна

17 Грудня 2021
3136
17 Грудня 2021
16:37

Загибель Галини Гатчинс: суд дозволив дослідити телефон Алека Болдуїна

3136
Захист Алека Болдуїна сам просив дослідити дані мобільного телефону актора.
Загибель Галини Гатчинс: суд дозволив дослідити телефон Алека Болдуїна
Загибель Галини Гатчинс: суд дозволив дослідити телефон Алека Болдуїна

Суд Санта-Фе у штаті Нью-Мексико видав ордер на вилучення та дослідження телефона актора Алека Болдуїна, який фігурує в розслідуванні загибелі операторки Галини Гатчинс під час зйомок фільму «Іржа».

Адвокат актора Аарон Дайєр повідомив ABC News, що захист сам просив дослідити дані мобільного телефону актора.

«Ми впевнені, що інформація з телефону підтвердить, що Болдуїн не несе жодної відповідальності за те, що сталося 21 жовтня, і він продовжує співпрацювати з правоохоронцями», – сказав Дайєр.

Зокрема, слідчі хочуть отримати дані GPS, фотографії та відео, текстові повідомлення, історію інтернет-браузера з телефону актора. На думку слідства, у телефоні може міститися важлива інформація про зйомки фільму.

Наразі жодних обвинувачень в межах справи не висунуто, хоча правоохоронці «не виключать будь-якого розвитку подій».

Читайте також: 

21 жовтня 2021 року під час зйомок вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико внаслідок, як вважається, пострілу актора та продюсера фільму Алека Болдуїна загинула кінооператорка Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза, який стояв за її спиною.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та в останні роки працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Правоохоронці попередньо встановили, що реквізитний револьвер Болдуїну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто в ній немає бойових патронів).

Алек Болдуїн прокоментував інцидент, заявивши, що в нього немає слів, щоб передати шок та смуток від того, що трапилось. Він запропонував родині загиблої операторки свою допомогу.

Під увагою слідства наразі перебувають двоє осіб: збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальна за зброю на знімальному майданчику, а також вищезгаданий Голлс, який передав Болдуїну зброю, стверджуючи, що вона безпечна. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи і порушення техніки безпеки ще до трагедії.

Фото: Gage Skidmore/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3136
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду