Загибель Галини Гатчинс: член знімальної групи «Іржі» подав у суд на Алека Болдуїна

Загибель Галини Гатчинс: член знімальної групи «Іржі» подав у суд на Алека Болдуїна

11 Листопада 2021
1465
11 Листопада 2021
13:19

Загибель Галини Гатчинс: член знімальної групи «Іржі» подав у суд на Алека Болдуїна

1465
Серж Светной: Галина Гатчинс була моїм другом, в результаті трагедії я пережив сильний емоційний розлад.
Загибель Галини Гатчинс: член знімальної групи «Іржі» подав у суд на Алека Болдуїна
Загибель Галини Гатчинс: член знімальної групи «Іржі» подав у суд на Алека Болдуїна

Керівник команди освітлювачів на зйомках фільму «Іржа» (Rust) Серж Светной подав позов проти актора Алека Болдуїна, а також продюсера фільму та ще низки колег через загибель операторки Галини Гатчинс.

Як повідомляє CNN, Светной у суді Лос-Анджелеса звинувачує колег у недбалості та у тому, що вони не найняли компетентного та досвідченого зброяра.

«Продюсери фільму не дотримувались стандартів зберігання та контролю над вогнепальною зброєю, яка використовується на знімальному майданчику, допустивши присутність бойових патронів», – говориться в позові.

«Іржа» – дев’ятий фільм, над яким Светной і Гатчинс працювали разом. За словами Светноя, він працював у знімальній групі лише через прохання Гатчинс, яка була його подругою. Під час трагічного інциденту Светной перебував на знімальному майданчику. За його словами, куля дивом оминула його самого.

Светной вимагає компенсації та покарання винних у загибелі Гатчинс. Болдуїн та інші члени знімальної групи наразі не коментували судовий позов. 

Трагедія сталась 21 жовтня під час зйомок вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико. Внаслідок пострілу актора та продюсера фільму Алека Болдуїна загинула кінооператорка Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза, який стояв за її спиною.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та в останні роки працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Правоохоронці попередньо встановили, що реквізитний револьвер Болдуїну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто в ній немає бойових патронів).

Алек Болдуїн прокоментував інцидент, заявивши, що в нього немає слів, щоб передати шок та смуток від того, що трапилось. Він запропонував родині загиблої операторки свою допомогу.

Під увагою слідства наразі перебувають двоє осіб: збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальна за зброю на знімальному майданчику, а також вищезгаданий Голлс, який передав Болдуїну зброю, стверджуючи, що вона безпечна. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок вестерну вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи і порушення техніки безпеки ще до трагедії.

Фото: PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1465
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду