Алек Болдвін просить суд відхилити позов, який проти нього подали батьки та сестра загиблої операторки Галини Гатчинс

Алек Болдвін просить суд відхилити позов, який проти нього подали батьки та сестра загиблої операторки Галини Гатчинс

18 Квітня 2023
1285
18 Квітня 2023
14:30

Алек Болдвін просить суд відхилити позов, який проти нього подали батьки та сестра загиблої операторки Галини Гатчинс

1285
Актор стверджує, що українські родичі Гатчинс не були близькими ні фізично, ані емоційно із загиблою.
Алек Болдвін просить суд відхилити позов, який проти нього подали батьки та сестра загиблої операторки Галини Гатчинс
Алек Болдвін просить суд відхилити позов, який проти нього подали батьки та сестра загиблої операторки Галини Гатчинс

Актор Алек Болдвін, який наразі не визнав своєї провини у загибелі на знімальному майданчику фільму «Їржа» операторки українського походження Галини Гатчинс, просить суд відхилити позов, який проти нього подали українські родичі загиблої — батьки та сестра. Про це пише Суспільне із посиланням на повідомлення NBC News.

Українські родичі кінооператорки Гатчинс у лютому 2023 року подали цивільний позов проти актора Алека Болдвіна. Родина Гатчинс вимагає компенсацію за втрату родички відповідно до законодавства штату Нью-Мексико. У їхньому позові йдеться про недбалість і позбавлення вигоди на підставі емоційної або фінансової підтримки, яку Гатчинс раніше надавала молодшій сестрі Світлані та батькам. У позові також є довгий список членів знімальної групи стрічки «Іржа», постачальника боєприпасів, продюсерів фільму та пов'язаних з ними компаній.

Реагуючи на це, Болдвін заявив, що батьки та сестра Гатчинс були віддалені від неї «фізично, фінансово та емоційно упродовж років до її смерті» й тому він просить суддю відхилити позов.

«Втрата доньки та сестри, безсумнівно, є болючою за будь-яких обставин. Проте позивачі, які були віддалені від Галини фізично, фінансово та емоційно протягом багатьох років до її смерті, не мають життєздатних підстав для позову проти відповідачів», — йдеться в документах. 

Гатчинс народилася в Україні, де досі живуть її батьки і сестра. За словами адвокатки Глорії Олред, яка представляє у суді їхні інтереси, позов вимагає від Болдвіна, членів знімальної групи та продюсерів невизначену компенсацію за втрату родича.

«Світлана була дуже близькою з сестрою, — заявила адвокатка на пресконференції. — Вона твердо переконана, що усі винні у її смерті повинні понести відповідальність».

Нагадаємо, у жовтні 2022 року стало відомо, що Бодвін досяг мирової угоди із чоловіком операторки Галини Гатчинс — він став виконавчим продюсером фільму і отримує частину прибутку від прокату картини.

Наприкінці березня 2023-го Дейв Голлс, перший помічник режисера вестерну «Іржа», визнав провину й отримав покарання — шість місяців умовного терміну з випробувальним терміном без нагляду, штраф в розмірі 500 доларів, 24 годин громадських робіт і курси з безпеки вогнепальної зброї.

Натомість інші обвинувачені — актор Алек Болдвін та збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід — так і не визнали своєї провини.

Нагадаємо, 42-річна Галина Гатчинс загинула 21 жовтня 2021 року під час зйомок малобюджетного вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико неподалік від міста Санта-Фе. Внаслідок пострілу Болдвіна також був поранений режисер Джоел Соуза, який перебував за спиною жінки.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдвіну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що в зброї немає бойових патронів.

У фокус уваги детективів потрапили також збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, та помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

У листопаді 2022-го Болдвін подав позов на знімальну групу стрічки «Іржа». Він вважає членів групи причетними до випадкового вбивства Гатчинс на знімальному майданчику та звинувачує у недбалості. 

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Ґутьєррес-Рід висунуть звинувачення і будуть судити.

Спочатку йшлося про те, що Болдвіну загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення, але згодом прокурори пом'якшили звинувачення голлівудському актору, скоротивши можливий термін ув'язнення, який йому загрожує, до максимум 18 місяців.

Нещодавно оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і технічний працівник Різ Прайс фільму «Іржа» подали позов проти Алека Болдвіна та продюсерів картини. У позові стверджується, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли він здійснив постріл. Позивачі кажуть, що вони отримали «вибухові травми», і вимагають відшкодування збитків. 

Photo by ANGELA WEISS/AFP via Getty Images

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1285
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду